Ahogy közeledik a tavasz és melegszik az idő, az ember egyre inkább vágyik ki a természetbe. Ebből a szempontból különösen szerencsések azok, akik kertes házban élnek, hiszen nekik csak ki kell lépni a lakásból, és máris a természet lágy ölén találhatják magukat. Ugyanakkor alapvetően a legtöbb kert vagy udvar önmagában nem alkalmas a hosszas ejtőzésre, mivel nincsenek meg bennük azok a bútorok, melyek bent komfortossá teszik a pihenésünket. (X)

Azonban ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne változtathatnánk a dolgon, ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy beszerezzük a kényelmünkhöz szükséges kerti bútorokat.

Hogyan válasszunk kerti bútort?

Első lépésben nem árt lemérni a rendelkezésre álló helyet, ugyanis hiába látunk a Pinteresten egy gyönyörű és igényesen berendezett külteret, ha nekünk mindössze negyedannyi hely áll rendelkezésünkre.

Második lépésben nyugodtan inspirálódhatunk az internet segítségével, azonban arra mindig figyeljünk, hogy lehetőleg ahhoz hasonló képeket nézegessünk, ami nálunk is megvalósítható. Vagyis – visszatérve az előző példához – ha pici helyünk van, akkor hasonlóan apró helyek bebútorozásáról keresgéljünk képeket, míg ha nagy hely áll rendelkezésünkre, akkor a tágasabb terekről készült inspiráló fotók is a segítségünkre lehetnek.

Törekedjünk arra, hogy lehetőleg olyan minőségi bútorok mellett tegyük le a voksunkat, mint amilyenek a Gemini-Duo áruházban is kaphatóak, mert bár elsőre talán kicsit nagyobb beruházásnak tűnik, de hosszú távon biztosan megtérülő befektetés a silány minőségű bútorokkal szemben.

A kerti bútorok karbantartása

Amikor kerti bútort választunk, azt is vegyük figyelembe, hogy ezek mindig igényelnek némi karbantartást, az, hogy mennyit, a bútor anyagától függ.

A fából készült bútorok a leginkább karbantartás igényesek. Ezeknél szükség van rendszeres utógondozásra, hiszen a fából készült anyagok hajlamosak a kiszáradásra, ami gyakori olajozással jól kezelhető, illetve a penész és a gomba megjelenésével is számolnunk kell.

Nagyon népszerűek manapság a műanyagból készült rattan stílusú kerti bútorok. Ezek tisztítása speciális polyrattan tisztítószerrel történik. Durvább súrolószerek a foltok eltávolítására nem alkalmasak, hiszen apró karcokat hagynak a műanyag felületen.

A leginkább időtálló kerti bútorok rozsdamentes acélból készülnek, azonban ebben az esetben nem ritkák a vegyes kialakítások sem. Vagyis mikor a váz vagy keret acélból készül, a bútor többi része pedig polyrattanból. Karbantartással itt sem kell túlságosan sokat foglalkozni, bőven elég néha áttörölgetni a szennyezett felületeket.

Mivel a kert bebútorozásának csak a terület mérete és az egyéni ízlésünk szabhat határt, igyekezzünk egy olyan helyet kialakítani, ahol szívesen töltjük az időnket akár egyedül, akár a családdal együtt.