Hogyan lett egy kísérleti jelleggel induló adóból mára az ország harmadik legnagyobb kereskedelmi rádiója? Miért kaphat egy rádiócsatorna kitüntetést? Mi a folyamatosan növekvő siker titka? Ha még nem hallottál a méltán híres Gong Rádióról, akkor most eljött a megismerkedés ideje! (X)

A kezdetek

A rádió először 1995 nyarán szólalt meg egy rendezvény, a Hírös Napok ideje alatt. Bár csak egy hétig sugárzott, ezalatt is igen népszerűvé vált, így egyértelmű volt, hogy van igény a folytatásra.

A következő év januárjában Kecskemét önkormányzata, néhány gazdasági társaság és magánszemély megalapította a Gong Rádió Kft.-t, majd ettől kezdve már napi 12 órás adást sugároztak. 1998-tól egy elnyert pályázat következtében 24 órás közvetítésbe kezdtek. A 2002-es év volt a következő nagy mérföldkő: ekkor ugyanis az Országos Rádió és Televízió Testület döntése alapján hálózatos műsorszolgáltatóvá váltak.

2015-ben pedig a rádiót húszéves értékteremtő munkája elismeréseként a Kecskeméti Települési Értéktár Bizottság helyi értékké nyilvánította.

Bár helyi adóként indult, mára a bővítésnek köszönhetően Csongrád, Békés, Bács-Kiskun, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is fogható az adás.

Nincs megállás

A Gong Rádióra jellemző a könnyed és vidám hangvétel, valamint a változatos zenei paletta: ugyanúgy hallhatjuk az 1990-es évek örökzöld dallamait, mint napjaink legfelkapottabb slágereit a külföldi és hazai felhozatalból egyaránt.

Emellett számos beszélgetős műsor, programajánló, hírek és sporthírek, valamint kívánságműsor is található kínálatukban, biztosítva ezzel a hallgatók egész napos szórakozását.

Mivel azonban az FM-hullámokon történő sugárzás még mindig nem országosan elérhető, ezért különösen nagy szerepet kap az internetes hallgatási lehetőség, melyet például az Online Rádió weboldalán érhetsz el, ahol a Gong mellett további népszerű magyar csatornák adásába is bekapcsolódhatsz.

Az online rádiózás segítségével a Gong sikere tovább nő, egy tavalyi felmérés szerint például 51%-os hallgatottsággal ők lettek a legnépszerűbbek a megyei jogú városokban működő csatornák között.

Rádióhallgatás az interneten

Az online térben megszűnnek a lefedettségi korlátok, így légy akárhol az országban vagy a világban, bárhol rákapcsolódhatsz kedvenc adódra, ahol van internetelérés.

Ráadásul a minőségre sem lesz panaszod, hiszen az online adás mindig kristálytisztán szól, nem kell többé bosszankodnod a recsegés és a sistergés miatt. Hallasz egy remek dalt a rádióban, ám nem tudod a címét? Semmi gond! Az Online Rádió oldalán ugyanis mindig megtalálod az aktuálisan játszott zeneszám adatait.

Ha azt hiszed, hogy az internetes rádiózás bonyolult dolog, akkor eloszlatjuk a kételyeidet. Nincs szükség semmiféle program telepítésére, egyszerűen csak megnyitod a weboldalt a böngésződben, és az adott csatornára kattintva már hallhatod is az adást.