A farsangi időszakban a gyerekek vidám rendezvényekkel ünneplik a tél végét. Az oviban egész héten játékos programokkal készülnek, és a beöltözős ünneplés a megszokott. A kikapcsolódás kortól függetlenül mindenkinek jól esik, így nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is szívesen felejtkeznek meg a mindennapok gondjaikról néhány órára. (X)

Farsangolni gyerek nélkül is érdemes. Ha kipróbáljátok a jelmezes partyt, legközelebb alig várod majd, mikor mehettek újra beöltözős buliba.

Mire ügyelj házigazdaként?

A felejthetetlen hangulatú ünnepléshez jó társaság, finom ételek és italok szükségesek, ezen kívül némi ötletesség sem árt. Batyus bulit is rendezhetünk, ahol mindenki hoz magával valami finomságot. Akár gyerekbulit, akár felnőtteknek szólót szervezünk, érdemes a meghívóban különleges témát megadni. A jelmezek már a készülődési időszakot is feldobják, ráadásul különleges alaphangulatot adnak a partynak.

Babaváró vagy szülinapi buli esetén a családé, barátoké az elsőbbség, egy farsangolásra viszont nyugodtan meghívhatjátok az ovis- vagy osztálytársakat és pár szülőt is, hogy házigazdaként se unatkozzatok. Fontos, hogy legyen felnőtt társaság is, aki szórakoztatja a szervezőt és segíti is a teendőiben.

Akár kicsiket, akár nagyokat vársz otthonodba, a gyors összepakolás után jöhet a lakás feldíszítése. Egy felejthetetlen party mit sem ér látványos dekoráció nélkül. Nem muszáj konfettit, meg egyéb macerás díszeket venni, használhatsz alkalomra szóló szöveges vagy függő dekort, zászlófüzért, a legismertebb lufis dekorációt nem is említve.

Egy jó mulatsághoz sosem lehetünk idősek

A kisebbeknek való csákók, maszkok és tiarák mellett akár tematikusan egy ismert mese vagy film témájára is felépítheted a bulit, a nagyobbak szórakoztatására pedig a NETBolttól ötletes fotós bulikellékeket vásárolhatsz, melyekkel filmes vagy vicces álarcokat, álbajuszt vagy party szemcsiket tarthatnak fotózás közben maguk elé a vendégeid, vagy összedughatják a fejüket a különféle alakú felfújható szelfikeretekben. Ezek az egyszerű papírból vagy fóliából készült kiegészítők garantáltan feldobnak minden bulit, és többször is felhasználhatók.

De a legjobb móka természetesen a jelmez, főleg, ha a felnőttek is beöltöznek. Nem feltétlen kell tematikus jelmezekre gondolni. Elég, ha pár már nem használt cuccot kiteszel a gyerekseregnek, hogy kedvükre próbálgassák a térdzoknit a búvárszemüveggel meg a túlméretes hálóinggel. Ilyen apró, filléres ötletekkel is lekötheted a gyerekeket, és garantált sikert arathatsz.

Ha pedig felnőttekkel bulizol, ne félj újra gyerekként bolondozni! Nem kell agyalni, minek öltözz be, az ötletek majd jönnek maguktól. Egy-két jellegzetes kiegészítővel már felidézheted a retro korszakot vagy hírességeket. A lényeg, hogy érezd magad te is jól pár órára, szabadon.