Az egészségtudatos életmód egyre népszerűbb, amelynek köszönhetően az emberek több időt fordítanak a testi és lelki egészségük megőrzésére. A tudatos táplálkozás és a stresszkezelés mellett természetesen a fogászati vizsgálatok is fontos szerepet játszanak a megfelelő közérzet megteremtésében. Érdemes kiemelni a felnőttkori fogszabályozást, amely kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy az Ön fogai is tökéletesen esztétikusak legyenek. (X)

Mi a különbség a gyermek- és felnőttkori fogszabályozás között?

Gyermekként még sokan úgy érzik, hogy a fogszabályozás csupán egy kötelező, számos kellemetlenséggel járó kezelés. A gyermekek gyakran már a fogászat szó hallatán megijednek, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljék a rendelőt. Akár önszántukból is kevesebb édességet fogyasztanak, hogy megkíméljék a fogaikat. Azonban a genetikai tényezőket nem lehet megváltoztatni az egészséges táplálkozással, illetve a szájhigiéniára való maximális odafigyeléssel sem. A fogak állása és pozíciója ugyanis kizárólag fogszabályozás segítségével változtatható és javítható.

Gyermekkorban a fogszabályozó viselése sokszor még kínosnak számított. Azonban manapság már a fiatalság körében is teljes mértékben elfogadott a fogszabályozó használata. Felnőttként már elsősorban az esztétikai szempontok miatt választják a fogszabályozót. A Netfog Fogorvosi Rendelő felnőtt fogszabályozása garantáltan fájdalommentes, és esztétikailag előnyös megjelenést biztosít az Ön számára is.

Milyen szájhigiéniai problémák gyakoriak a felnőttek körében?

A bedőlt és keresztbe álló fogak, illetve a kisebb-nagyobb rések és torlódások a felnőttek körében is gyakoriak. Ezek az elváltozások nem csak az arc összképét változtatják meg, hanem további problémákat is előidéznek. A fogak helytelen pozíciója ugyanis a beszélgetésben és az étkezések során is gondot jelenthet.

A felnőtt fogszabályozás hiánya a fogak szuvasodásához és kilyukadásához is vezethet. Ha az alsó és felső fogsor nem kapcsolódik megfelelően egymáshoz, akkor állkapocsízületi problémák jelentkezhetnek. Ilyenkor gyakori a fogcsikorgatás, illetve a fogak kimozdulása is.

A fogorvosok először egy panoráma röntgenfelvételt szoktak készíteni, amely segítségével a fogak pontos elhelyezkedését határozzák meg. Modern eljárásokkal már fájdalommentesen végezhető el a felnőtt fogszabályozás, és az eszközök már esztétikailag is tökéletes megjelenést nyújtanak.

Természetesen már nem csak a sztárok kiváltsága a felnőttkori fogszabályozás, hiszen bárki számára elérhetők a kezelések. A láthatatlan fogszabályozók mellett a feltűnést keltő, divatos típusok közül is választhatnak az érdeklődők, így mindenki a saját igényei szerint dönthet.