A reggeli felfrissítő vagy az esti nyugtató zuhany nem csak tisztálkodási célokat szolgál, hanem ilyenkor kikapcsolódhatunk, relaxálhatunk egy kicsit. Végiggondolhatjuk a nap történéseit, számba vehetjük az előttünk álló feladatokat, vagy épp ellenkezőleg: csak élvezzük, hogy most semmin sem kell töprengenünk. (X)

Persze ehhez az is kiemelten fontos, hogy mindez harmonikus környezetben történjen. Ha nem szeretjük a fürdőszobánkat, és rossz érzésekkel indulunk el tusolni, akkor ne számítsunk önfeledt percekre. Ezen azonban mindig lehet változtatni. Alakítsd a zuhanyzódat igényeid szerint!

Milyen zuhanykabint válassz?

Itt számos lehetőséged van. A kabin formája lehet negyed- vagy félköríves, U-alakú, szögletes, extrémebb esetben aszimmetrikus. Az ajtók nyitási módjainál is többféle megoldással találkozhatsz. A legnépszerűbbek a tolóajtós és a kifelé vagy befelé nyíló ajtós kivitelek. Az olcsóbb kabinok általában valamilyen műanyagból (plexi, polikarbonát) készültek, míg a prémium fajták biztonsági üvegből.

A zuhanytálca kiválasztásánál is érdemes mérlegelned a szóba jöhető lehetőségeket. Alapanyagot tekintve itt is több opció közül választhatsz, a legelterjedtebb ezek közül az akril. Ez a típus megfizethető, és sok formában elérhető. Hátránya, hogy könnyen karcolódik, ezért tilos szemcsés hatású súrolószerekkel tisztítani.

A kerámia zuhanytálcák már eggyel magasabb minőséget képviselnek, ennél fogva ellenállóbbak, ám drágábbak is. A műmárvány darabok pedig elegánsak és dekoratívak. Fontos, hogy a vásárlás során minden szükséges kelléket beszerezz, például a tálcához szükséges előlapot is. Ebből is természetesen sokféle kivitel érhető el, mely alkalmazkodik a tálca formájához – lehet szögletes és íves is.

Ha hosszú évekig szeretnéd élvezni az új zuhanyzó adta lehetőségeket, akkor elengedhetetlen, hogy minőségi termékeket válassz. Érdemes körülnézni a Fürdőszoba-Szaniter Shopnál kapható zuhanykabinok között!

Persze a tervezésnél mindig vedd figyelembe fürdőszobád méretét és kialakítását, hogy nehogy utólag érjen kellemetlen meglepetés, amikor rájössz, mégsincs meg az a komfort, mint amit megálmodtál.

Legyen a tusolás a te saját kis szertartásod!

Képzeld el, hogy egy hosszú nap után végre hazaérkezel. Fáradt vagy, minden tagod sajog, és az agyadra is valami tompa köd telepedett. Mielőtt azonban bezuhannál az ágyba, vár egy jó kis zuhany.

Hangulatvilágítást kapcsolsz a fürdőben, gyújtasz néhány gyertyát, és elindítasz egy lágy zenét. Beállsz a kabinba, magadra csukod az ajtót, megengeded a forró vizet, csak állsz és élvezed, ahogy végigfolyik a testeden, közben a szemedet is lehunyod néha. Egy finom, nyugtató illatú tusfürdővel tetőtől talpig megmosakszol, majd a távozó habbal együtt érzed, hogy lassan a feszültség is tovaszáll belőled.

Mire kilépsz a zuhanyzóból, úgy érzed, újjászülettél. Amikor végül elhelyezkedsz az ágyadban egy jó könyv társaságában, arra gondolsz, hogy végtére is nem volt olyan szörnyű ez a nap.