Sokan nem szívesen fizetnek előre kisebb-nagyobb összegeket addig, ameddig nem tartják kezükben a megrendelt terméket. Az utánvétes feladás értelmében fizetni viszont csak akkor kell, ha a csomag kézbesítésre került. Nézzük, hogyan lehet a Csomagnet.hu weboldalán utánvéttel csomagot feladni! (X)

Kinek éri meg az utánvétes csomagküldés?

Az utánvétes feladás elsősorban a vevőnek éri meg, hiszen akkor kell fizetnie, ha a futár átadta neki a küldeményt. A vevő kiegyenlítheti az ellenértéket készpénzzel és bankkártyával is, igazán egyszerű folyamat! Érdemes a fogadó felet tájékoztatni a pontos összegről, nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljön a futár előtt, mert nem rendelkezik a szükséges összeggel.

Utánvétes csomagküldést a DPD és a GLS csomagszállító cégek vállalnak. A GLS futárcég ajánlatai, mint az említett utánvétes szállítás, a Csomagnet.hu weboldalán is megtekinthetőek.

Az utánvétes feladás menete

Lényeges, hogy a Csomagnet.hu weboldalán történő megrendelés esetén nem szükséges külön formanyomtatvány kitöltése a szolgáltatás igénybevételére, csupán ki kell tölteni a rendelésnél az utánvét opciót megadva a csomag ellenértékét, valamint egy bankszámlaszámot. Gyors és egyszerű tehát, pillanatok alatt elintézhető, hogy a csomag utánvéttel kerüljön a fogadó félhez.

Néhány fontos szabály

Van néhány fontos szabály, amiket figyelembe kell venni utánvétes csomagküldés esetén. Nézzük, mik ezek!

Ha utánvéttel küldenénk csomagot, úgynevezett utánvétes csomagcímkét kell használnunk. Ez feltétele annak, hogy igénybe vehessük a szolgáltatást.

Mindenképpen pontosan kell megadni az utánvét összegét, ugyanis azt utólag már nem lehet módosítani. Ha mégis hibás lenne, de a futár már elvitte a csomagot kézbesítésre, akkor a rendelést törölni kell, a futár visszaszállítja a csomagot, és új rendelést kell feladni.

A maximális utánvét összegről se feledkezzünk meg: ez mind a DPD, mind a GLS esetében bruttó 500 ezer Ft csomagonként! A TNT Express-nél lehetséges nagyobb ellenértékkel rendelkező csomagot feladni, náluk viszont nincs utánvétes feladás!

Lényeges még az is, hogy az utánvét összegébe a csomagfeladás díját is bele kell számítani, amennyiben azt szeretnénk, hogy a címzett egyenlítse ki a feladás összegét. Ne feledkezzünk meg erről se!