A 2020-as események sokak kedvét szegték a nyaralástól, azonban vannak olyan úti célok, ahova december-február között éri meg igazán elutazni. Ilyen például Thaiföld, ahol fehér homokos tengerpartok, nagyszerű ételek és kedves emberek fogadnak. (X)

Thaiföld, Délkelet-Ázsia kapuja

Thaiföld azonban több annál, hogy a tengerparton pihengess, ha már arra tévedsz, ismerd meg, amennyire csak lehet! Ebben segít a WanderWell, akik olyan kalandnyaralásokat szerveznek, amelynek végén nemcsak fantasztikus élményekkel gazdagodsz, de az út végére a célországot is sokkal jobban fogod érteni.

Lássuk, mit tartogat a 9 napos utazás: a repülőgép a nyüzsgő Bangkokba érkezik, és itt meg is nézheted a thai főváros legjelentősebb nevezetességeit, mint a Királyi Palotát, a meghatározó Buddhista szentélyeket, betekinthetsz a thai box világába és Wat Pho-ban a 46 méter hosszú fekvő Buddha szobrot.

A Chao Phraya folyó partján szalagos varánuszt láthatsz, és ellátogathatsz a Mae Klong folyó torkolatához, az Amphawa piacra, azaz az úszó piacra. A lakói a vízre építették házaikat azért, hogy a kereskedelmet egyszerűsítsék és a látvány a hihetetlen nyüzsgéssel párosítva egyedülálló élmény.

Thaiföldön járva kihagyhatatlan Phuket félszigete, onnan pedig máris a thai dzsungelben, a Khao Sok Nemzeti Parkban találhatod maga, ahol úgy érezheted, mintha egy természetfilm forgatásra csöppentél volna, mert amerre szem ellát, buja növényzet látható, a város zajai helyett itt csak a madarak énekét és a majmok civakodását hallhatod.

Hajózhatsz a Cheow Lan-on, megnézheted a Pra Kie Phet cseppkőbarlangot és aludhatsz egy vízen lebegő bungalóban.

Ezen kívül elmehetsz dzsungeltúrára, segédkezhetsz elefántok lecsutakolásában, sőt, eljuthatsz a Phang Nga-öbölbe is.

Az utolsó két nap pedig a vízi élményekről szól, szóval lesz hajókirándulás, búvárkodás, kajaktúra és a Railay Beach-en gyönyörködhetsz a naplementében.

További lehetőségek is várnak

A szervezők minden lehetséges eshetőségre fel vannak készülve, és folyamatosan figyelemmel kísérik nemcsak a hazai, de a nemzetközi helyzetet is, így velük biztonsággal utazhatsz, ha pedig valamilyen okból meghiúsul a nyaralás, megtérítik a befizetett összeget. Manapság pedig különösen nagy jelentősége van annak, hogy minden utazásnál tapasztalt és világlátott túravezetők utaznak a résztvevőkkel, így bármilyen helyzet is merüljön fel, ők biztosan tudnak segíteni.

Ha lefoglalnád a thai nyaralást vagy esetleg közelebbi úticélt választanál, akkor látogass el a WanderWell oldalára, ahol számos páratlan ajánlat közül választhatsz.