A rendezvényszervezésnél színesebb szakmát keresve sem lehetne találni. S bár a jelenlegi járványhelyzet kispadra ültette a céges eseményeket, a szervezők kreativitását nem tudta! Nem kérdés, hogy a vírus végével újra megindulnak a rendezvények, hisz összejövetelekre már az ókor óta szükség van. Addig sem tétlenkednek a szakértők, megoldásokon dolgoznak. (X)

Betiltott rendezvények

A cégek az egész világon sorra mondják le rendezvényeiket. Azonban, mivel nem csupán szórakozás végett vannak események, hanem a cégek működéséhez vagy épp fejlődéséhez elengedhetetlenek, a szakmai megbeszélések elhalasztása vagy lemondása igen rizikós lehet. Ennek egyik oka, hogy az időzítés sok esetben kulcskérdés, hisz sokszor meghatározott dátumokhoz kell igazodni. A másik jelentős ok, hogy az elmaradt események pótlása fizikai lehetetlenség lesz kapacitáshiány vagy épp helyhiány miatt. Éppen ezen indokok miatt a cégek kivárását vagy eseményeik időpontjának tologatását csak nagyon átfontolt esetben ajánljuk. Ebben a helyzetben viszont felmerül az online rendezvények lehetősége.

Online rendezvények jellemzői

Szögezzük le az elején, nyilván egy élő eseményt nem lehet egy az egyben átültetni a virtuális térbe. Tételezzük fel, több száz ember néz egy rendezvényt online, és az egyértelműen nem olyan, mintha élőben sétálgatnának a standok és termek között. Azonban mint vészmegoldás, tökéletesen működhet! De hogyan?

A Horizont szakértő csapata akár több száz fős konferenciákat is képes nívós színvonalon biztosítani, technikai, műszaki és szakmai oldalról egyaránt. Természetesen az előadások, továbbképzések vagy egyéb meetingek is könnyedén kivitelezhetőek számukra. Érdemes a rendezvények gyártóinak professzionális tudására alapozni a témában, ezzel elérve a virtuális élmény maximumát. Alappillérnek számít még a megfelelő technológiai háttér megléte, hogy a prioritást élvező üzleti események kimagasló minőségben és zavartalanul tudjanak lezajlani.

A “rendezvényipar” a járvány után

Sokakban felmerül a kérdés: vajon minden ugyanolyan lesz, mint a koronavírus előtt? Lehet, hogy nem. Azonban újra elindulni és ismét növekedni biztos, hogy lehet. A kényszerszünetben pedig mi lehetne célszerűbb, mint a tanulás és fejlődés, legyen szó cégről vagy egyénről. A rendezvények pedig visszatérnek. Egyszerűen azért, mert szükségünk van rá. Hogy változások lesznek-e? Biztos. Valószínűleg a higiéniai szempontok kiemelt figyelemmel fognak bírni a továbbiakban is.

Nyugalom és higgadtság

Az egyének és cégek szempontjából is fontos az átgondolt stratégia felállítása. A partnerek értesítése, szükség esetén megnyugtatásuk az elmaradt rendezvényekkel kapcsolatban fontos tényezők. És persze az online rendezvények alternatívájának felajánlására is feltétlen érdemes összpontosítani, mert mentőövként szolgálhatnak.