Amikor otthonunkat szigeteljük, alapvető cél, hogy szeretnénk fűtési energiát megtakarítani. Azonban, ha fontos számunkra egy élhetőbb, kellemesebb lakóklíma kialakítása is, miközben az ehhez járuló rezsiköltség is alacsony, akkor már fontos, hogy jól döntsünk a lehetőségek közül. (X)

Befújásos cellulóz hőszigetelés

Az építőipar fejlődése számos szegmensben jelen van, és a befúvásos technikák is egy egészen új szintre léptek. Sokáig csupán az újrahasznosított újságpapírból előállított cellulóz változat volt meghatározó a befúvásos hőszigetelésen belül, azonban egy új nézőpont egészen újszerű előnyöket és lehetőségeket tárt elénk. Ez pedig nem más, mint a fenyőfából készülő farost befúvásos hőszigetelés metódusa. Ez a farost szigetelés, mely rendkívüli lehetőségeket és előnyöket mutat, hamar elterjedt és méltán népszerűvé vált. Nézzük, melyek ezek:

  • Páraszabályozó képesség: egy optimális lakóklíma elérését teszi lehetővé, épületbiológiai szempontból is tökéletesnek vehetjük
  • Tartósság, stabilitás: a fa előnyei minden rostban ott vannak, és kikezdhetetlenül erős szigetelést adnak
  • Tökéletes hőszigetelés: egy talentum a farost szigetelés, nincs az az üreg, melyet ne töltene ki, előnye télen-nyáron megmutatkozik
  • Gyors és tiszta munkavégzés: Ezen előnye miatt prioritást kap a technika mind újépítésű, mind felújításra szoruló munkálat során. És persze a készházgyártók is elégedettek és hálásak a tiszta és rendkívül gyors folyamat végett.
  • Újrahasznosíthatóság

A fugamentes szigetelőréteg

A gyakorlatban úgy kell elképzelni a befújásos technikát, hogy adott egy speciális befúvógép, mely nagy nyomáson működik, és a szigeteléshez használatos rostokat hibátlanul teríti és tölti be a szükséges területre. Persze mindezt hézagmentesen, a minimális üregeket is hatékonyan kitöltve.

Az elsőrangú farost szigetelő a Naturica Group oldalán megtalálható, számos környezetvédő és ökologikus megoldásokkal együtt. Az általuk kínált minőségi alapanyagok mellett a környezetbarát gyártástechnológia is kiemelkedő szerepet kap. Kimagasló előnye még, hogy a legkisebb befújógépekkel is kivitelezhető a náluk kapható cellulóz szigetelés, mely a határoló szerkezetekhez illeszkedik és homogén réteget képez a falszerkezetekben, tetőszerkezetekben, abba tökéletesen betömörödve.

A technika további előnyei

Mivel egy flexibilis csövön keresztül jut el a hézagokba a tömörített anyag, ezért a befújógép – és persze a hőszigetelő anyag is – lehet az épületen kívül is. Emiatt a szigeteléssel egy időben egyéb munkálatok is végezhetőek. Kiemelendő a vágási hulladékmentesség a befújásos technika alkalmazása során, illetve a fugamentesség sem utolsó szempont. A kiváló hangszigetelő képessége is kedveltté teszi a technikát. A farostok 3D szerű összekapcsolódása tartósan ülepedésbiztos, és az ökologikus szigetelési előnyök miatt is népszerű az eljárás.