Megérkezett a tavasz, amit az állattulajdonosok nem csupán arról vesznek észre, hogy rügyeznek a fák és melegszik az idő, hanem a lakásban egyre nagyobb méreteket öltő állatszőr-invázió is igen látványosan jelez. Ugyanis ez az évnek az egyik olyan időszaka, amikor a szőrös kedvencek bundát cserélnek, hétköznapian szólva vedlenek. De nem kell, hogy belefulladj a szőrtengerbe, hiszen vannak olyan trükkök, amik segítségével az elhullajtott szőrszálak nagy része igen jól kordában tartható. (X)

Háziállat szőrtelenítő kesztyű

Úgy a legkönnyebb felvenni a harcot az elvesztett bundával szemben, ha már akkor lecsapsz rá, amikor még az állaton van. Ehhez nincs szükség másra, mint egy háziállat szőrtelenítő kesztyűre, amivel simogatás közben gyűjtheted össze a már kilazult szőrzetet.

A kesztyű tenyér részén apró műanyag sörték találhatóak, melyek nem csupán segítenek eltávolítani a kihullott szőrszálakat, hanem a kedvencedet masszírozhatod is vele. Az tudjuk, hogy a kutyáknak sosem elég a simogatásból, így náluk garantált a siker. Bár a macskák ilyen szempontból kissé nehezebb diónak bizonyulhatnak, érdemes rajtuk is néhányszor végigsimítani kesztyűs kézzel, hogy a masszírozó sörték őket is rabul ejthessék.

Ha végeztél a simogatással, az összegyűjtött szőrszálakat egyetlen laza mozdulattal eltávolíthatod a kesztyűről.

Állatszőr eltávolító kefe

A Wombat Kütyü Shop kínálatában megtalálható állatszőr eltávolító kefének akkor veheted nagy hasznát, ha az elhullajtott állatszőr már befedi a ruhádat, a kanapét és az egyéb textillel borított felületeket.

A kefe segítségével igazán gyorsan végezhetsz a takarítással, hiszen speciális kialakításának köszönhetően egyszerre viszonylag nagy terület tehető szőrmentessé. Hatalmas előnye az olyan ragacsos megoldásokkal szemben, mint a ruhatisztító henger, hogy a kefét annyiszor használhatod újra, ahányszor csak szeretnéd, míg a henger használata a ragasztócsíkok száma miatt véges. Nem beszélve arról, hogy a kefét elég egyszer megvásárolni, a hengerhez pedig folyamatosan újabb és újabb henger utántöltő beszerzése szükséges.

Az állatszőr eltávolító kefe használata ráadásul igen egyszerű, mindössze annyit kell tenned, hogy a kefe fejét elhúzod a megtisztítani kívánt felületen, majd a kefét a tárolójába helyezed. A kefe tárolóba helyezésével a tároló aljában összegyűlik a felszedett szőr, amit egyetlen mozdulattal a kukába dobhatsz.

Egy dologra azonban mindig figyelj! Méghozzá arra, hogy a kedvenced szőrhullatása normálisnak tekinthető-e. Ugyanis alapesetben a vedlésnek az új szőr kialakulásának elősegítésében van szerepe, de a vedlés hátterében állhat más ok is. Ezért, ha a vedlés mellett olyan tüneteket észlelsz a kedvenceden, mint például a bőrgyulladás vagy az állandó vakarózás, akkor mindenképp keress fel egy állatorvost kivizsgálás céljából!