A hullámkarton-boríték, vagy más néven csomagküldő kartonboríték egy alapvető csomagolástechnikai eszköz, amit széleskörűen lehet felhasználni és meglehetősen felhasználóbarát. Cikkünkben végigvesszük tulajdonságait, és tippeket adunk az alkalmazására! (X)

Anyaga és külső jegyei

A csomagküldő kartonboríték egyik legfontosabb előnye a kivitelezésében rejlik: mivel erős hullámpapírból készül, így nem szakad, megbízható csomagolóanyag, a benne lévő terméket minden oldalról védi. Környezetbarát anyagból készül, színe barna. A boríték nyílásánál öntapadó lezárófül található, ezért nem szükséges külön ragasztószalagot használni. A lezárófül segítségével könnyen és egyszerűen becsomagolható a boríték tartalma, majd pedig a kinyitása sem jelent problémát, ennél ugyanis a csomagolóanyagon található feltépő szalag nyújt segítséget.

Az előbbiekből is következik, hogy igazán felhasználóbarát termékről van szó. További hasznos tulajdonság, hogy a szélei nem élesek, nem okoznak balesetet a csomag kezelésekor.

Méretezés

Többféle méretben is beszerezhetők a hullámkarton borítékok, minden vevő megtalálhatja a számára legmegfelelőbb nagyságot. A legkisebb méret 150 x 250 x 50 mm, a legnagyobb pedig 570 x 420 x 50 mm. Mint látható, a belső magasság 50 mm, ez viszont azt is jelenti, hogy eddig a pontig szabadon változtatható az, így akár vastagabb termékek, könyvek, katalógusok biztonságos szállítására is alkalmas.

Az árak a méretezést követik, a legkisebb termék a legolcsóbb. Megvásárolható darabokban, de akár nagyobb tételben is megrendelhető. A Relatív-A Kft.-nél akár kedvezményt is adnak, legalább 300 db boríték megrendelése esetén egyedi árajánlatot készítenek. Weboldalukon bővebb információ található a csomagküldő kartonborítékokról.

Felhasználási területe

A hullámkarton-boríték alkalmas csomagolóanyag webáruházak rendeléseinek becsomagolására. Tipikusan könyvek, katalógusok, magazinok, tehát bármilyen lapos termék csomagolása megoldható a segítségével. Irodák számára is mindennapos eszköz lehet – amennyiben sokoldalas dokumentumokat kell tárolni vagy eljuttatni valaki számára, a csomagküldő kartonboríték ideális választás.

Rendelés

A már említett Relatív-A Kft. csomagolástechnikára szakosodott, 2005 óta foglalkozik csomagolóanyagok értékesítésével. Főbb termékeik a különböző borítékok, címkék, csomagolótasakok és egyéb ipari csomagolóanyagok. Termékeik különböző méretben és kiszerelésben megrendelhetők, és mivel mindent készletről szállítanak, ezért rövid határidejű a kézbesítés!