Végre beköszöntött a jó idő, és bőven adódik lehetőség arra, hogy több időt tölts a kertben. Mivel vélhetően túl vagy a kertrendezés időszakán, így végre élvezheted a meleget és a kényelmes bútorokat. Apropó, neked már megvannak a kerti bútoraid? (X)

A kert fontos

Egy kert rengeteg okból válhat a kedvenc helyeddé vagy épp a családi események központjává. Hiszen egy finom kávé és egy jó könyv társaságában kiülni a kertbe maga a mennyország, nem is beszélve arról, hogy egy kényelmes bútorra fekve akár a gyerekek futkározása is a legidillibb programmá válhat.

Lehet, hogy már nincs meg a tavalyi kerti bútor, vagy éppen nem volt a legjobb választás. Éppen ezért nagyon fontos, hogy idén olyat válassz, amivel nem nyúlhatsz mellé. Minden élethelyzetnek megvan a maga különlegessége, így összefoglaljuk, hogy mikor mi a legjobb választás.

Milyet érdemes választani?

A fa kerti bútor legnagyobb előnye, hogy minden kertbe tökéletes választás, és a végtelen stíluspalettának hála, megtalálhatod az ideálisat egy modern és egy vidéki stílusú kertbe egyaránt. Mivel maximális kényelmet nyújt, így a legjobb választás lehet minden alkalomra, de arra nagyon kell figyelni, hogy az esőt nem igazán preferálja ez a fajta. Emiatt várhatóan viharos időben érdemes lefedni vagy száraz helyre eltenni. Kaphatunk fa kerti bútort natúr vagy épp festett színben is, a lényeg, hogy harmonizáljon a környezetével.

A rattan bútorok töretlen népszerűsége főleg a robosztus és mégis könnyed kinézetnek is köszönhető. Mivel igazán teherbíró és tartós anyag a rattan, így logikus, hogy nagyon szeretik a kerttulajdonosok. A kinézetük egyszerre kelt bizalmat és időtállóságot, míg modern kertekbe is tökéletes kivitelek. A megfelelő védelem és ápolás mellett sok évig a kert díszei maradhatnak, ha figyelünk arra, hogy ne érje őket közvetlenül túl sok víz és erős napfény.

Végül pedig a dobogó harmadik fokán a műanyag kerti bútorok kapnak helyet, mivel ár-érték arányban kiválóak. Akadnak, akiknek a kedvező ára az elsődleges szempont, így előszeretettel választanak a kertbe műanyag bútort. Mások inkább a kevés törődést igénylő voltuk és a könnyű elérhetőségük miatt preferálják. Közel sem igényelnek annyi törődést, mint a fa- vagy rattanból készült bútorok, így az időjárás viszontagságai sem hagynak rajtuk akkora nyomot.

A legegyszerűbb, hogy a szezon kezdetekor egy alapos mosás után már mehetnek is a helyükre, majd annak végeztével vissza a kerti raktárba. Természetesen a műanyag kerti bútoroknál szem előtt kell tartani, hogy nem annyira időtálló darabok, mint a fentiek, így könnyebben fakulnak és törnek. Persze aki tudja pótolni, annak ez egyáltalán nem okoz gondot, hiszen még így is meglehetősen gazdaságosak.

Neked is megjött a kedved a kerti bútorok nézegetéséhez? Ne hagyd ki a Bonus Shop kitűnő ajánlatait, és légy gazdagabb egy kerthez illő bútorcsaláddal!