Az autóvezetéssel kapcsolatos fenntartások és félelmek leküzdése sokak számára jelent kihívást. Szerencsére olyan nehézségről van szó, amin már több millió ember túl tudott lendülni, így neked is sikerülni fog. (X)

A cikkben ezt a folyamatot igyekszünk támogatni. Megmutatjuk tehát azokat a praktikákat, amelyeket alkalmazva sikerrel lendülhetsz túl az autóvezetéssel szemben érzett fenntartásaidon és félelmeiden.

Egyáltalán nincs mit szégyellni azon, ha tartasz az autóvezetéstől

Elhiheted, hogy sokszor a már több éve jogosítvánnyal rendelkezők is félnek a volán mögé ülni. Van, aki kimondja, mások megpróbálják leplezni valahogyan, de időnként mindenki fél egy kicsit a forgalomban.

Nincs tehát abban semmi szégyellnivaló, ha van benned félsz a vezetéssel kapcsolatban. Elvégre a félelem nem egy állandó állapot, azon felül lehet kerekedni. Neked is sikerülni fog, hogyha megvalósítod a következő pontokban foglaltakat.

Ha megnevezed a félelmed valódi okát, azzal máris elveheted az élét

Akad egy bűvös mondat a félelmek hatékony leküzdéséhez: „mi a legrosszabb, ami történhet”? Neked ezt az egyetlen kérdést kell feltenned saját magadnak. Hogyha megvan a válaszod, akkor írd is le nyugodtan.

Ha megvan, akkor a következő feladatot azt kideríteni, hogy ennek az eshetőségnek a bekövetkezésére mekkora az esély? Az esetek döntő többségében itt jönnek rá az autóvezetéstől félők, hogy a legrosszabb kimenetel bekövetkezésére statisztikailag is csekély esély mutatkozik.

Emellett van egyfajta mágikus ereje annak, hogyha kimondod a félelmed tárgyát. A megszemélyesített félelem ugyanis már kevésbé tűnik bizonytalannak és megfoghatatlannak, ezért az ereje is jóval kisebb lesz. Innentől kezdve már csak az lesz a dolgod, hogy aktívan cselekedj ellene.

Válassz olyan oktatót, aki bátorít, és akiben egyértelműen megbízol

A jogosítványod megszerzésének egyik kulcsa, hogy olyan oktatót válassz, akivel remekül tudtok együttműködni. Aki türelmes, megérti a vezetéssel kapcsolatos félelmeid, és türelemmel áll a fejlődésed és az oktatásod elé.

Szóval oktató után keresve egész bátran elmondhatod, hogy némi félelem azért akad benned az autóvezetéssel kapcsolatban. Hidd el, nem Te leszel az első, aki hasonló cipőben jár. Így minden bizonnyal olyan oktatóhoz fogsz kerülni, aki segíteni fog a lépésről lépésre történő fejlődésben.

Ezáltal a kezdeti félelmeket követően egyre bátrabban ülsz majd volán mögé, szép lassan megszereted a vezetést, és egyértelműen magad mögött hagyhatod minden közúti közlekedéssel kapcsolatos fenntartásod.

Ennek köszönhetően jogosítvánnyal a kézben is bátran vezethetsz majd, szert téve arra a szabadságra, hogy akkor és oda utazol, amikor és ahová csak szeretnél.