Ha neked sincsenek szép emlékeid a salátával kapcsolatban, száraz alapanyagból készült, esetleg nem laktál jól az első salátával, akkor szeretném átvarázsolni emlékeidet. Nos, az igazi saláta teljesen más érzéseket kelt bennünk. A következő pár sorban szeretném eloszlatni a salátákkal kapcsolatos sztereotípiákat. Most olyan receptekről olvashatsz, amelyek átírják a hagyományos értelemben vett saláta fogalmát. (X)

A saláta szerepe az egészségben

A saláta kifejezetten gazdag vitaminokban, és a szervezet számára hasznos tápanyagokkal is rendelkezik. Azonban ezt már sokszor hallottuk, azt viszont talán kevesebbet, hogy az egészségügyi folyamatokban milyen fontos szerepet játszik a salátafogyasztás. Jótékony hatással van például az emésztésre, továbbá az öregedési folyamatokat is gátolja. A tavaszi étrendbe mindenképpen építsük be a „zöldeket”, hiszen megszabadítanak bennünket a téli időszakban bevitt méreganyagoktól. Nem is beszélve arról, hogy még elménket is frissíthetik a finomságok.

Vannak még kételyeid? Akkor most lesd meg a világ legkülönlegesebb és legbőségesebb salátáit!

Saláta itt – saláta ott

Hidd el, még mindig lehetsz salátarajongó! A következő pár recept után talán te is arra eszmélsz majd, hogy nem tudsz lekattanni a témáról!

A Brutus saláta gazdag reszelt sajtos feltétje láttán a Te gyomrod is megkordul! Tartalmaz jégsalátát, roston sült csirkemellet, paprikát, uborkát és paradicsomot, mozzarellasajtot, fűszeres kenyérkockát, valamint ezersziget öntetet.

A Fumy saláta bulgurból, szőlőből, jégsalátából, sárgarépából, fűszeres csirkemellből, rukkolából, füstölt sajtból, mézes-mustáros vinaigrette-ből és tökmagból készült.

A Martha nevezetű saláta parmezánból, jégsalátából, roston sült csirkemellből, szárított paradicsomból, olívabogyóból, fűszeres kenyérkockából és bazsalikomos olívaolajból áll.

De kapható a klasszikus cézársaláta is, ami római salátából, roston sült csirkemellből, fűszeres kenyérkockából, parmezánforgácsból és cézáröntetből áll.

Salátaműhely a javából!

A Zöldlevelecske Salátaműhely desszertjeivel meg is koronázhatod a salátázást! Végre akad olyan hely az országban, ahol az egészséges és tudatos táplálkozást helyezik előtérbe, ráadásul az alapanyagok is hazai gazdaságokból származnak. Egy hely, ahol örökre emlékezni fogsz a “salátázásra”, ahol akár te magad is összeállíthatod a saját ételedet! Szeged szívében Te is salátás élménnyel gazdagodhatsz! Salátára fel, mert “salátásan” szép az élet!