Az iskolába lépés előtt a szülők gondos odafigyeléssel próbálnak minden olyan holmit beszerezni, amelyre az iskolában szüksége lehet a gyermeknek. Viszont egy dolgot általában elfelejtenek, vagy kevésbé fektetnek rá hangsúlyt, méghozzá az ivókulacsra. Pedig ez az apró holmi igazán hasznos lehet az iskolában vagy egy-egy kirándulás alkalmával. Azonban itt is érdemes odafigyelni arra, hogy milyen kulacsot választunk a gyerkőcnek. Hiszen a táskába folyt folyadék sok bosszúságot okozhat. Most elmondjuk, mire érdemes odafigyelni kulacs vásárlásakor! (X)

Biztonsági záras, menő, cseppmentes kulacs

A napi folyadékbevitel a gyermekek számára is nagyon fontos, hiszen egész nap mozgásban vannak, játszanak az udvaron, futkároznak testnevelésórán, vagy alkalmanként kirándulnak. Ha pedig nem visznek be megfelelő mennyiségű folyadékot a szervezetükbe, könnyen elfáradhatnak, kevésbé tudnak koncentrálni, valamint a fejük is megfájdulhat. Ezt pedig senki sem szeretné.

Ráadásul a gyermekek hajlamosak rá, hogy elfelejtenek inni. Ezt pedig csak tetőzi, hogy ha olyan kulacsuk van, amelyet nehéz kinyitni vagy lezárni. Ez nagy valószínűséggel bosszúságot okoz a gyereknek, és elveszi a kedvét attól, hogy egy jóízűt kortyoljon. Emellett pedig nagy rá az esély, hogy a rosszul záródó kupak még a táskában lévő füzeteket vagy épp szendvicseket is eláztatja. Éppen ezért olyan minőségi kulacsot érdemes választani, amely biztonsági záras és cseppmentes.

Ahhoz pedig, hogy meghozzuk a gyermek kedvét a gyakori iváshoz, jó megoldás lehet, hogy ha a gyermek számára egy kedves mintájú kulacsot választunk, így biztosan többet fogja használni. A cseppmentes, biztonsági záras és divatos kulacsokat keresd a Játékliget oldalán!

Alkalmas legyen meleg és hideg italok tárolására is!

Egy forró nyári napon igazán jólesik egy frissítő hideg ital a gyerekeknek is. Vagy egy hideg téli napon egy forró tea az iskolában. Ehhez pedig kiváló megoldás egy hőálló kulacs, ami bármilyen hőmérsékleten rendelkezésére áll a gyereknek, így a választáskor ez egy fontos szempont lehet.

Legyen strapabíró és BPA-mentes!

A kulacsok tekintetében nagyon fontos, hogy strapabíró és ütésálló anyagból készüljön. Hiszen előfordulhat, hogy a gyerek leejti a földre, vagy hogy épp az iskolatáskában éri sérülés, ami pedig megint csak kiömlött folyadékot eredményez. Emiatt érdemes odafigyelni, hogy valóban jól záródó és ütésálló kulacs mellett döntsünk.

Sokan azért nem választanak kulacsot, mert félnek a műanyag okozta káros hatásoktól, ami teljes mértékben érthető. Ezért a kulacsok tekintetében sem mindegy, hogy milyen műanyagból készül. Válassz BPA-mentes környezetbarát, újrafelhasználható kulacsot, hogy óvd környezeted és saját magad is!