A kert vagy az udvar füvesítése sokak számára alapvető fontosságú. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy ez a döntés hosszú távra szól. Nem elég ugyanis füvesíteni, de később a gyep gondozására is időt kell szánnunk. Ehhez ugyanakkor szükségünk lesz néhány speciális, minőségi eszközre is. A következő pár sorban ezekről lesz szó bővebben, s mutatok néhány praktikus eszközt neked. (X)

A gyep gyomirtása

A gyepben megjelenő gyomok bizony nagy bosszúságot tudnak okozni, éppen ezért érdemes a megfelelő eszközökkel küzdeni ellene. 

Tulajdonképpen erre a célra tökéletes a gyomkiszedő. Ennek segítségével ugyanis hatékonyan távolítjuk el a pitypang vagy más karós gyökerű növényeket. A hatékony gyomirtást az ergonomikus markolatú eszközök biztosítják. 

Ráadásul használatuk is nagyon egyszerű. Elég, ha egyszerűen megragadjuk a gyomkiszedővel az ártalmas növényeket, megnyomjuk a pedált a földön, aztán levesszük róla lábunkat és meghúzzuk a nyelet. Végül egyszerűen kihúzzuk a gyomot, s a kilökőkar segítségével egy vödörbe gyűjtjük össze a zöldhulladékot. 

Fűnyírás kézzel 

A szép gyep titka a megfelelő gondozás, s bizony ehhez hozzátartozik a gyep időnkénti vágása is. 

A fűnyíró ollók a kézi nyírást teszik lehetővé. Előnyük, hogy az aprólékosabb, időigényesebb feladatok is elvégezhetőek velük, így kiváló választás azok számára, akik a részletek tökéletesítését is fontosnak tartják. Könnyebben boldogulhatunk velük például járda- vagy gyepszegélyeknél vagy problémásabb területeknél. Arról nem is beszélve, hogy ez a módszer egy teljesen környezetbarát formája a fűnyírásnak.

Ha neked is szükséged van néhány minőségi eszközre, akkor a Kések Ollók Webáruház fűnyíró ollói között te is megtalálod a megfelelő darabot! 

A gyepápolás lelke – a fűnyíró

A fűnyíráshoz olyan professzionális kerti eszközökre van szükség, amelyekkel gyorsan és precízen kivitelezhetőek a feladataink. A minőségi szempontok azért is fontosak, mert garantálják biztonságunkat is a munka során. 

Nos, még mindig a környezetbarát módszereknél tartunk, ugyanis megismerkedhetsz a kézi fűnyíróval is. Ennek erejét többnyire a kertész ereje adja, mivel semmilyen motor nem hajtja. A 10-20 nm-es területeknél nagyon jól alkalmazható, de azoknak is ajánlott, akik kedvelik a sportos használatot. Természetesen könnyen szállítható és tárolható, ráadásul ma már nagyon kedvező áron hozzájuthatsz ezekhez a darabokhoz. 

Most már többet tudsz a gyepápolás eszközeiről. Te melyiket választanád? A szép gyep titka azonban ennél sokkal több, hiszen igazi törődést igényel, így például az öntözésre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Ha szeretnél néhány profi eszközt, csak látogass el a vágóeszközökre, kültéri szerszámokra specializálódott webáruházba, és válaszd ki a legszimpatikusabb termékeket!