Hallottál már az agykontrollról, de nem tudod, hogy hogyan is kellene nekiállni, és miként segíthet az életeden? Megpróbálkoznál vele, ha tudnád, hogy miért is lenne hasznos a számodra? Itt az alkalom, hogy megtudj róla pár dolgot! (X)

Mi az az agykontroll?

Az agykontroll módszerét José Silva fejlesztette ki, aki arra kereste a választ, hogy hogyan tudná megkönnyíteni a gyermekei számára a tanulást úgy, hogy az agyuk nagyobb részét használják a mindennapokban. 

10 gyermek agyát vizsgálta egy saját készítésű EEG-vel, amiből arra a következtetésre jutott, hogy az agy az alvás és az ébrenlét határán a legaktívabb. Ebből kifolyólag pedig ebben az állapotban lenne a legjobb a tanulás. Ezen felbuzdulva különböző technikák alkalmazásával próbálta meg elérni az általa várt eredményeket. Hamarosan kiderült, hogy nem tévedett, és a technikák rövid időn belül meghódították az embereket világszerte. 

Az agykontroll egyik legfontosabb eszköze a relaxáció, hiszen segít abban, hogy elengedjük, legyőzzük az esetleges betegség miatt kialakuló stresszt. Silva szerint az ember a racionális, bal agyféltekéjét használja, ami korlátok közé állít minket, és nem pedig segít abban, hogy egyre többet és többet érjünk el. Éppen ezért épít a jobb agyféltekére, azaz, hogy az agykontroll hatására képesek leszünk azt használni, ami a spiritualitás szempontjából még jobb választás. 

Jobb vagy bal?

A közismert vélekedés szerint a bal agyfélteke a racionális, logikus gondolkodásért felelős terület. A jobb agyfélteke szerepe a kreativitás, a fantázia és minden, ami nem földhözragadt. 
Tehát a ballal számolunk, olvasunk, vitatkozunk, érvelünk, míg a jobbal hallgatunk zenét, csodálunk meg bármit, ami szép, rajzolunk és éljük meg az érzelmeket. Sőt, az intuícióért is ez az oldal a felelős. 

Hogyan kezdj neki?

Öt lépés, amivel elkezdheted az agykontrollt:

  • 1. Határozd meg a célodat, majd írd le azt egy papírra.
  • 2. Csakis egyszerűen és világosan fogalmazz. Ne legyen benne kiskapu és kétségek sem.
  • 3. Higgy benne, hogy amit eldöntöttél, az valósággá válhat, meg tudod csinálni. Ne kételkedj magadban!
  • 4. Hidd el, hogy megérdemled azt, amit leírtál! Addig amíg kétségeid vannak, addig esélyed sincs arra, hogy elérd a célod! Legyen ez érzés vagy tárgy, a lényeg, hogy bízz magadban.
  • 5. Naponta többször szánj rá 1-2 percet, hogy relaxálj és magad elé képzeld a helyzetet, hogy elérted a célod. Biztosan eléred előbb, mint utóbb!

Nagyon fontos, hogy ne legyenek kétségeid és döntsd el és higgy benne, hogy méltó vagy rá, és megkaphatod azt, amit szeretnél! Ne feledd, mindenki csak azt érheti el, amit elég bátor kérni! Miért ne kérhetnél te is olyat, amire igazán vágysz?!