A XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekciójában az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói 25 tagozatban 11 első, 8 második és 2 harmadik helyezést értek el, 6 tagozatban kapták meg a legjobb opponensnek járó díjat, és 10 különdíjjal is gazdagodtak. Ezzel az eredménnyel a versenyben részt vevő jogi karok között összesítésben az első helyen végzett az ELTE.

A szekció fődíjának számító elismerést, a Pro Sciencia Aranyérmesek Társaságának Reménység kitűzőjét szintén ELTE ÁJK-s hallgató kapta: Pap Kristóf két polgári jogi dolgozatot is benyújtott az idei OTDK-ra, amelyekkel tagozatukban első, illetve második helyet szerzett. A díjat 2019-ben alapították, a szekciók főzsűrijei a korábbi kitüntetettek társaságának delegáltjával egyetértésben ítélik oda azoknak a fiataloknak, akik az adott szekcióban a legkiválóbbnak bizonyultak. Dolgozataiban az új fizetésképtelenségi irányelvben megjelenő hitelezővédelem témájával foglalkozott illetve a nemzetközi választottbírák függetlenségének és pártatlanságának szabályozásában megmutatkozó hagyománnyal és megújulással.

A dolgozatok rezüméi ITT elérhetőek.

2021. április 12–15. között rendezték meg a 35. OTDK Állam- és Jogtudományi Szekcióját a Debreceni Egyetemen. A versenyre az ország 8 jogi karáról és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről összesen 270 pályázat érkezett be, a résztvevők 29 tagozatban mérték össze tudásukat, felkészültségüket. Az ELTE ÁJK 40 dolgozattal képviseltette magát 25 tagozatban.

A szekcióban a jogtudomány és a gyakorlati jogalkalmazás területeiről írott színvonalas tanulmányokkal lehet versenyezni. Minden OTDK-n vannak kiemelt témakörök, idén a szekcióban a szellemi alkotások jogvédelme, a telekommunikációs eszközök felhasználása a gyakorlati jogalkalmazásban és a mesterséges intelligencia jogi megközelítése volt ilyen. Jelentős szerephez jutott a közigazgatási jog fejlesztése, a büntetőjog, a polgári jog, az alkotmányjogi aspektusok, a jogtörténet, illetve a jog- és állambölcselet is.