Amikor már biztosak vagytok abban, hogy megtaláltátok életetek párját, és szeretnétek végleg összekötni életeteket, akkor elkezdhetitek tervezni a Nagy Napotokat. Azonban egy esküvő tervezése során számos olyan kérdőjellel találkozhattok, amelyek elsőre kifejezetten egyszerűnek tűnhetnek, azonban mégis nagyobb figyelmet és utánajárást igényelnek, mint például a megfelelő bevonuló- vagy szertartászene kiválasztása. (X)

A zenének hatalmas szerepe van, hiszen egy dallam teljes mértékben magával ragadhatja a násznépet. Attól függően, hogy éppenséggel milyen érzelmet szeretnél kiváltani, kifejezetten lényeges a titeket legjobban jellemző zene megtalálása. 

Az esküvő tervezésének kihívásai

Egy esküvő megtervezése, megszervezése és megvalósítása nem egy leányálom. Bármennyire is azt szeretnéd hinni, hogy mindent képes leszel egyedül a kezedben tartani, akkor szeretnénk felkészíteni arra, hogy az alapos tervezés ellenére is találkozhatsz olyan váratlan eseményekkel, amelyek felboríthatják a gondosan felállított napirendet.

Éppen ezért szükséged lehet egy segítő kézre, egy jó problémamegoldó képességgel rendelkező személyre, aki még a baj megjelenése előtt elhárítja azt, és leveszi a válladról a terhet. Ilyen elengedhetetlen “tényezője” minden egyes esküvőnek a ceremóniamester, aki nem csak a folyamatok gondos koordinálásában vehet részt, de hasznos tippekkel és tanácsokkal is elláthat mélyen szántó tapasztalatának köszönhetően, mint például az ideális bevonuló zene meghatározása. 

Ahhoz, hogy egyedi, érzelmes, vicces és teljes mértékben rátok szabott legyen a szertartás, valamint a bevonulás alatt lejátszott zene, meg kell fogadnotok néhány hasznos tanácsot!

Mindenképpen olyan zenét válasszatok, amely képes mesélni a kapcsolatotokról, és amelyben a ti személyiségetek is benne van. Legyen rock, pop, deep house vagy latin zene, azt válasszátok, amelyik a legközelebb áll hozzátok és ne azt, amit ilyen helyzetekben biztosan elvárnának tőletek. 

A bevonuló- és szertartászene fontossága

A szertartás alkalmával olyan történéseknek lehetnek szemtanúi a résztvevők, amelyek a végtelenségig romantikusak, mint a gyűrűhúzás, az első hitvesi csók vagy más kreatív szertartási elemek. Így összességében a szertartás ideje alatt akár több zenét is választhattok, amellyel éppenséggel kiemelhetitek az adott eseményt és ideális aláfestést biztosíthattok, nyomatékosítva a történést. 

Úszhat könnyekben a násznép vagy sírhat a nevetéstől is, mindez rajtatok áll és az általatok legideálisabbnak gondolt zenén. Arra azonban fordítsatok elegendő figyelmet, hogy a zenék összhangban legyenek az eseményekkel, a számok jól legyenek összevágva, és a hangosítást végző személy is tisztában legyen a dolgával, annak érdekében, hogy minden tökéletesen történjen.