Saját talárt is varratott 14 hónapos kislányának az a török ügyvédnő, akit gyermeke rendszeresen elkísér a bírósági tárgyalásokra. Beliz míg anyukája jogi képviseletet lát el egy babaszékben ül és különböző játékokkal vagy rajzolással foglalja el magát.

İpek Biter Gündüz azért kezdte a tárgyalásokra magával vinni kislányát, mert a járvány miatt nem tudta kire bízni gyermekét. Az első nyilvános fotót a munkáját teljesítő ügyvédnőről és kislányáról egy kolléga osztotta meg közösségi oldalán “A legpozitívabb fotó a jog világában” címmel.

Forrás: Hürriyet

Gündüz elmondta, hogy lánya, Beliz 2020. március 8-án született, az első török koronavírusos eset sajtóközlése előtt 3 nappal.

“Normál körülmények között ilyen esetben az irodában dolgozó kollégáim vesznek részt az eljárási eseményeknél, de a járványhelyzet miatt kevesen voltunk, így nekem is mennem kellett tárgyalásokra. Nem tudtam megoldani a gyermekfelügyeletet, ezért Belizt is vinnem kellett magammal. Gondoltam, jól fog mutatni a talárban, ezért és az ügyvédi szakma iránti tiszteletből varrattam neki egyet” – nyilatkozta a jogásznő, aki gyerek kora óta ügyvédnek készült.

Forrás: Hürriyet

Gündüz szerint kislányát lenyűgözte a bíróság és a tárgylótermek nyüzsgő világa. “Beliz nagyon érdeklődő gyerek, kíváncsi  mindenre, az emberekre és a környezetre egyaránt. Jelenléte enyhíti a bíróság komoly hangulatát, kicsi, kedves lénye vidámságot visz a tárgyalóterembe” – tette hozzá

Az İpek Biter Ügyvédi Iroda bel- és külföldiek érdekképviseleti ügyeivel és jogi tanácsadással foglalkozik Isztambulban. Az Iroda munkatársai társasági- és kereskedelmi jogi, családjogi, munkajogi ügyekben, szellemi alkotások védelmében és iparjogvédelemben, valamint egészségügyi kártérítési ügyekben és büntetőjogi képviseletben egyaránt járatosak.