Itt a nyaralások ideje. Sokan attól félnek, hogy az év közben tartott diétájukat nem tudják tartani ezalatt a néhány hét alatt. Számukra hoztunk néhány hasznos tanácsot, amelyek garantálják, hogy ne okozzon gondot az egészséges táplálkozás a nyaralás alatt. (X)

Lesz lehetőségem egészséges ételeket enni? Hogyan álljam meg, hogy ne egyek össze mindent? Hogyan kerüljem el, hogy plusz kilókkal jöjjek haza? Nem szabad túlgondolni a nyaralás alatti étkezés kérdését. Tanácsaink segítségével nem fog gondot okozni az étkezés a nyaralás ideje alatt.

A zöldségek között nem kell válogatni, bármelyik a tányérra kerülhet

A szállodai reggelik nem okozhatnak gondot, hiszen jó néhány egészséges alapanyag közül lehet választani. Például tojás bármilyen formában kerülhet a tányérra. Továbbá magas hústartalommal rendelkező sonka, valamint különféle sajtok is részét képezhetik a reggelinek. Hazánkban a szállodák többnyire paprikát, paradicsomot és uborkát kínálnak a reggelihez, de külföldön általában szélesebb a kínálat. 

Természetesen a zöldségek között nem kell válogatni, bármelyik a tányérra kerülhet. Mindezek mellé zöld tea, fekete tea és mentes víz is választható üresen. Nem kerülhet minden a tányérra a kínálatból. Például a fehér lisztből készült pékárukat, a cukrozott gyümölcsleveket és gyümölcsjoghurtokat, valamint a palacsintát és a cukrozott müzlit érdemes kerülni. Gyümölcsök közül érdemes az alacsony fruktóztartalmú változatokat előnyben részesíteni. 

A rántott ételeket érdemes kerülni

Ebédre érdemes halat, csirkét, tenger gyümölcseit vagy sovány marhahúst kérni az étteremben. Továbbá célszerű előnyben részesíteni a grillezett, valamint a sütőben sült ételeket. A különféle rántott ételeket érdemes kerülni. A köret esetében arra kell figyelni, hogy nagyrészt zöldségekből álljon. Célszerű kerülni a sült krumplit, a különféle tésztákat, valamint a burgonyapürét. Ha a vacsorát követően iszogatásra kerülne sor, érdemes mellőzni a cukorban gazdag koktélokat, helyette fogyasztható például egy pohár bor.

Ha a városnézés közben hamburgert vagy gyrost kíván meg a társaság, akkor sem kell velük tartani. Ezeken a helyeken bátran kérhető gyros pita nélkül vagy salátatál. Erre szinte már mindenhol van lehetőség. A sétákhoz érdemes beszerezni egy praktikus vízszűrős kulacsot a BioPowerShop kínálatából, melynek köszönhetően nem kell többet palackozott víz vásárlásával bajlódni.

Az aktivitásra is érdemes odafigyelni

A nyaralás során az egészséges táplálkozás mellett az aktivitásra is érdemes odafigyelni. Például, ha van a szállodában konditerem vagy medence, célszerű kipróbálni. Emellett pedig érdemes tervezni nagy sétákat és kirándulásokat.

Ha szálloda helyett kempingben vagy apartmanban nyaral a család, érdemes előre tervezni, és pár dolgot otthonról vinni. Például kerülhet a bőröndbe egészséges snack, házi kenyér és dobozos kókuszvíz.