Új módszer terjed az unokázós csalók körében – magukat ügyvédnek kiadva károsítják meg idős áldozataikat. Az Érdi Járási Ügyészség indítványozta két nő letartóztatását, akik az új bűncselekmény típusban működtek közre.

A megalapozott gyanú szerint a nők ismeretlen társai 2020. augusztus 23-án, a délutáni órákban felhívtak egy időskorú, Tárnokon lakó asszonyt és elhitették vele, hogy fia drogügyletbe keveredett. Állításuk szerint a sértett gyereke most is a rendőrségen van és ahhoz, hogy elengedjék a sértettnek az összes pénzét és ékszerét át kell adnia fia ügyvédjének.

Felhívták az idős asszonyt arra, hogy a pénzt és az ékszereket tegye egy lezárt borítékba, az ügyvéd egyik kollégája elmegy hozzá és átveszi azt tőle. Ezután a két női elkövető autóval Tárnokra ment, és amíg egyikük a járműben várakozott, a másik szintén ügyvédként, hamis néven bemutatkozva átvett a sértettől egy borítékban egymillió forint készpénzt, majd távoztak.

Az érdi rendőrök egy nappal később elfogták az idős hölgynél megjelent két nőt, de addigra a sértett pénzének nyoma veszett. Az Érdi Járási Ügyészség az elkövetők eljárási jelenlétének biztosítása érdekében, valamint a bűnismétlés illetve a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a két nő letartóztatásának elrendelését.