A házhoz szállítás nagyon divatos mostanában. De milyen ételek közül válogathatnak azok, akik mostanság rendelnek, és vajon mibe csomagoljuk őket? Nézzünk körbe a kiszállítás és a streetfood világában! (X)

Milyen ételeket lehet házhoz rendelni?

A paletta nagyon széles, hiszen minden égtáj országainak konyhája elérhető manapság. A legnépszerűbb ételek azonban a pizza, a gyros és a hamburger, legalábbis Magyarországon.

Egy felmérés szerint annak ellenére, hogy a pho levestől a sushiig, az óriás bécsi szelettől a tacoig szinte minden fellelhető a házhoz szállítással is foglalkozó éttermek, street food büfék kínálatában, a legkedveltebb ételek ugyanazok, melyek valószínűleg 10 éve voltak.

Pizza a csúcson

Az első helyen a Tini nindzsa teknőcök kedvence, a klasszikusnak számító pizza található. Ennek az olasz ételnek komoly múltja van Magyarországon. Az utóbbi években pedig egyre jobban elterjedtek a klasszikus olasz tésztával készülő, autentikus feltéttel kapható pizzák is. Ma már nagyon sokféle változatban érhető el ez a kedvelt étel. Hiszen elég csak egy keresést lefolytatnunk ahhoz, hogy lássuk, az amerikai és az autentikus olasz pizza mellett már a szintén olasz calzone, valamint más, különböző verziók is elérhetőek.

Hasonló a helyzet a feltétekkel is. Az eredeti pizzán paradicsom, esetleg tejszínes szósz vagy a kettő keveréke található. Az olasz sonka mellett gomba, articsóka és még néhány zöldség szokott szerepelni ezeken a pizzákon. De egyszerre csak 2-3-féle feltét jellemző ezekre a pizzákra, melyeknek kedvelt ízesítője a rájuk szórt friss rukkola vagy az isteni finom mascarpone. A sajt általában mozzarella szokott lenni.

Persze nagy eséllyel a hazánkban házhoz rendelt pizzák nagy része nem autentikus olasz finomság, hanem az amerikai irányvonal vagy arra hajazó magyar megoldások az igazán népszerűek. Ezeket vastagabb tészta és sokféle feltét jellemzi. Az alap lehet paradicsom, BBQ szósz, de akár krémsajt is. A feltétek szempontjából is csak a fantázia szab határt ezeknél a pizzáknál. A legdivatosabbak a Hawaii, a magyaros, a sonka-gomba-kukorica átütő hármasából származó songoku, valamint a négysajtos. Ezeken felül rengetegféle pizza kapható, elképzelhetetlen számú variáció és fantázianév létezik, ha pizzákról van szó.

Azoknak, akik belevágnának a pizza businessbe, érdemes a szállításon is elgondolkodnia. Szerencsére nagyon sokféle méretben lehet kapni csomagolódobozt. Például a Hunpohár Webáruház pizzásdoboz kínálatában is széles választékot találhatunk.

Manapság azonban a pizza irányába más elvárások is születnek, folyamatosan. A szénhidrátcsökkentett vagy épp magas rosttartalmú tészta ugyanúgy az elvárások között szerepel, mint a gluténmentes. De a feltétekkel szemben is kritikusak a vásárlók. A húspótló, vegán pizzák nagyon népszerűek az így étkezők körében.