A tapéta sok otthonban máig kedvelt és szívesen használt falburkolat. Manapság a legkülönfélébb színekben, mintázatokban és stílusokban érhetőek el, így biztosan mindenki megtalálja azt, amely legjobban passzol az ízléséhez és a lakásához. (X)

A klasszikus stílus kedvelőinek jó hír, hogy számos tapéta érhető el, amelyek a klasszikus formavilág, a hagyományos mintázatok és a visszafogottabb színek jegyében készülnek. A klasszikus stílusú tapéták a mai napig közkedveltek, és nem véletlen, hiszen a mai korban is töretlen szépséget biztosítanak. 

De vajon miért érdemes ilyet választani otthonunkba? Összeszedtük a legfontosabb előnyöket. 

Aprólékos minták

A klasszikus tapéták egészen biztosan felismerhetőek a minták részletes kidolgozottságáról. A minták rendkívül aprólékosak, részletgazdagok. Itt biztosan nem találunk elnagyolt mintázatokat!

Az aprólékos minta használatának többféle előnyei is van. Egyrészt használatával különösen elegáns és arisztokratikus hangulatot teremthetünk bármely helyiségben. Másrészt használatával elfedhetjük az apró hibákat, így nem csak esztétikus, de praktikus is. 

A hagyományos tapéták vásárlása esetén érdemes segítséget kérni szakértőktől, akik segíthetnek kiválasztani azt a mintázatot, amely legjobban passzol a stílusunkhoz. 

Visszafogott színek

A klasszikus tapétáknál ritkán figyelhetőek meg a harsány, élénk színek, így aki kifejezetten rajong ezekért, azoknak nem ajánljuk az ilyen stílusú tapétákat. Ha viszont valaki kedveli a pasztellszíneket, az aranyat, a mélyzöldet, a sötétkéket vagy a bordót, akkor érdemes szétnéznie a hagyományos tapéták közt! 

Tapétaválasztásnál nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tapéta színe nagy hatással van a helyiség hangulatára. A hagyományos tapéták gyakran használnak sötétebb árnyalatokat is, ezeket azonban nem lehet mindenhol alkalmazni. Kisebb méretű, zsúfolt vagy nem elég fényes szobák esetén inkább érdemes világosabb színeket használni. Szerencsére a klasszikus tapéták közt több világos árnyalatot is találhatunk, így ezek a kisebb helyiségekben is jók.

Örök stílus

Trendek jönnek és mennek, de van, ami sosem megy ki a divatból. Ez a kijelentés egészen biztosan igaz a klasszikus stílusra, hiszen ezek már több évszázada nem veszítettek semmit népszerűségükből. 

Ha a hagyományos tapéták mellett dönt valaki, akkor egészen biztos lehet abban, hogy otthona az évek múlásával is népszerű, dekoratív és sikkes lesz. Ezzel szemben az éppen aktuális trendekhez igazodva könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy otthonunk divatjamúlttá vált, amely megnehezíthet egy jövőbeli esetleges eladást. 

Száz szó, mint egy: a klasszikus stílus sosem megy ki a divatból, így bátran válasszuk!