Miért foglalkoznak szívesen a felnőttek különböző kreatív hobbikkal? Kikapcsolódás? Öröm? Önkifejezés? Vagy mindez együtt? Az alkotás rengeteg mindent jelent az ember számára és fontos szerepet játszik a lelki egyensúly kialakításában, élményekkel és értékkel gazdagítja mindennapi életünket. De nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek számára is nagyon fontos az alkotás, a festés. (X)

A festés, mint művészi alkotófolyamat hatása a gyerekekre 

A festés először is remek móka! A gyerekek szívesen próbálnak ki új dolgokat, új technikákat. Már az egészen kicsik is imádnak festékes kezekkel fehér alapra maszatolni, a nagyobbak pedig még meg is nevezik az alkotásaikat, s különös öröm, ha valóban hasonlít valamire, az amit készítettek. A második előny ebből az érzésből következik, hogy különös örömet jelent megtanulni új dolgokat, elsajátítani új képességeket. És a festés ezt az élményt nyújtja a gyerekek számára, miközben egyre ügyesebbé válnak. Így erősíti önbecsülésüket, önbizalmukat a kreatív alkotás.

Amikor nem egyedül, hanem közösen alkotunk, akár csak mindenki a saját munkáján dolgozik, akár közösen készítünk valamit, a festés fontos társasági élménnyé válik. Az alkotás közben lehetőség nyílik a beszélgetésre, a kapcsolódásra és olyan maradandó élményeket szerezhetünk, amelyek fontos alapjai lehetnek a gyermekünkkel való kapcsolatunknak.

A festés kreativitásra és nyitottságra készteti a gyerekeket, és segít kifejezni a gondolataikat, érzéseiket. Segíti az önkritika fejlődését és az önállóság kialakulását. A festés egyedülálló módon hat az agyra is, hiszen az alkotás során mindkét agyféltekét használni kell, a kreatív oldal mellett az elemző folyamatok is beindulnak a festés közben.

A festés közben enyhül a stressz és akár terápiás hatással is bírhat a szabad alkotás. Ráadásul az a gyerek, aki rendszeresen alkot, egészen más szemmel fogja nézni és értékelni a művészi alkotásokat.

Minőségi gyerek festőkészletek

A minőségi gyerek festőkészletek lehetőséget adnak arra, hogy minden pozitív hatást biztosítsanak a gyermekek számára. Az örömteli alkotás érdekében a NEOART Nagykereskedés viszonteladói számára minőségi termékeket kínál, amelyekkel a vásárlók és gyermekeik is nagyon elégedettek lesznek.

A művész készletek dekoratív csomagolása tökéletes ajándékká teszi őket, legyen az alkalom egy születésnap vagy akár karácsony. A készletekben többféle művészi eszköz és kellék, valamint előrajzolt lapok találhatók. A festékek, ecsetek és ceruzák mellett a fekete lapokhoz karceszközök is használatra készen várják az ifjú művészeket. A szuper művész készletekben lévő eszközöket a dobozban található képek elkészítése után is sokáig használhatják a gyerekek.

A csillogást kedvelő kislányok számára valódi álom ajándék lehet a csillámtollakat és ragasztható színes ékszerköveket is tartalmazó készlet, amely a ragyogást is az alkotás örömébe csempészi.