Kinek mi jut először eszébe, ha Karintiára gondol? Sokaknak minden bizonnyal az elhíresült tehén a ‘80-as, ‘90-es évek csokoládéreklámjából, de persze Karintia ennél jóval több! Egy egyszerűen mesés régió, egy természeti csodavilág, amelyet érdemes bebarangolni bármely évszakban, vagy éppen minden évszakban? (X)

Karintia egész évben elvarázsol

Ausztria legdélebbi tartománya, a mediterrán napsütésről és vidám hangulatáról jól ismert Karintia lenyűgöző úti cél egész évben. Az Alpok óriási hegycsúcsai és pazar hegyvonulatai, az alpesi tájba idillien megbúvó tavak, patakok és a hihetetlenül zöld legelők az ikonikussá vált legelésző tehenekkel mind-mind elvarázsolják az idelátogatókat. 

Az alpesi vidék mellett a kulturális látnivalók sokszínűségének, a gasztronómiai kalandozásoknak és az emberek vendégszeretetének köszönhetően minden bizonnyal hamar a vendégek szívébe lopja magát a régió, legyen aktív kikapcsolódásról vagy pihentető feltöltődésről szó látogatása során. 

A természet hatalmas kirándulásokra csábít, mesés túraútvonalak, jól kiépített kerékpárutak, hegyi vasutak és a tavakon közlekedő hajók mellett télen a síelés és a téli szórakozás szerelmesei találják meg garantáltan a maradandó élményeket. 

A téli arcát talán még többen is ismerik, hiszen ilyenkor Európa egyik legnyüzsgőbb síparadicsomává változik, minőségi pályák várják a síelőket, snowboardosokat. A kezdőtől a haladókig, kicsiktől a nagyokig itt mindenki számára elérhetők a téli sportok.

A Nockberge Nemzeti Park lenyűgöző világa

Ha Karintiában járunk, akkor a Nockberge Nemzeti Park ne maradjon ki a természeti látnivalók sorából! Rendkívül gazdag az állat- és növényvilága, és kitűnő példa arra, hogyan tud évszázadokon keresztül az ember és a természet harmonikusan meglenni egymással. 

Ezen a védett területen számtalan emlős, madár és rovarfaj él, ahogy igen sokszínű a növényvilága is. Megtalálható itt például a cirbolyafenyő vagy a macskagyökér, egyes fajták pedig szigorúan védettek. 

A Nockberge Nemzeti Park területén mindössze négy település található: Bad Kleinkirchheim, Krems in Kärnten, Radenthein és Ebene Reichenau. Idegenforgalmi szempontból a legjelentősebb közülük Bad Kleinkirchheim, ahol egy családias wellness-szálloda, a Hotel OTP Birkenhof **** is várja vendégeit magyaros vendéglátással. 

Bad Kleinkirchheim, az élmények kincsestára

A település, Bad Kleinkirchheim jelentős gyógyüdülőhely, télen pedig méltán népszerű síközpont, amely egy 5 km hosszúságú völgyben fekszik mintegy 2000 méter magas hegyvonulatokkal körülölelve. 

A gyönyörű természeti környezetben található Hotel OTP Birkenhof **** felejthetetlen élményeket kínál mind családoknak, mind pároknak, és akik szeretnek aktívan kikapcsolódni, biztosan nem okoz csalódást, mindössze az online foglalás mielőbbi intézéséről érdemes gondoskodni rendkívüli népszerűsége okán. 

A legkedveltebb aktív kikapcsolódás a túrázás, emellett a településen lehetőség nyílik még a lovaglásra vagy teniszezésre, de érdemes kipróbálni a 18-lyukas golfpályát, illetve a szállodai wellness-élményeken túl a két híres termálfürdőt szintén keressék fel! 

Télen, amikor hófödte csúcsok és lejtők hívogatnak, nincs, aki ellen tudna állni ennek a vidéknek! Az élmények kincsestára ebben az évszakban is, a síelés mellett pedig nem kevésbé népszerűek a hótalpas túrák, a szánkópályák és a korcsolyapálya.