A haj állapota minden ember életében kardinális kérdés. Rögtön látszik és nagyon sokat elárul egészségi állapotunkról. Ugyanakkor mégsem bánunk úgy vele, ahogyan kellene. Különféle frizurákba rendezzük, festjük és sok olyan terméket használunk, amivel megpróbáljuk rendszerbe szervezni rakoncátlan fürtjeinket. (X)

Ezek a beavatkozások nem mindig kiméletesek. Ezért azzal is kell foglalkoznunk, hogy visszanyerjük a haj természetes állapotát, természetes szépségét.

Milyen típusú termékeket szabad használni a hajon?

Annak érdekében hogy a hajad egészséges maradjon, érdemes figyelmet fordítanod azoknak a készítményeknek az összetételére, amiket gyakran használsz. Ugyanis nem minden kozmetikum gyengéd a hajhoz. Ha nem jól választasz terméket, akkor azok gyengíthetik a hajadat és jelentős minőségi változásokat is okozhatnak.

Ezek a termékek nemcsak a hajunk állapotát, hanem a fejbőrünk minőségét is befolyásolják. Amennyiben nagy igénybevételnek tesszük ki, könnyebben kiszáradhat vagy gyorsabban zsírosodhat. Bizonyos esetekben pedig akár hajhullást is észlelhetünk.

Mik az egészséges haj jellemzői és mik az intő jelek?

Ahhoz, hogy meg tudd különböztetni az egészséges és a sérült hajat, tisztában kell lenned néhány tünettel. Amikor egészséges a hajunk, akkor nem tapasztalunk korpásodást, fényes, rugalmas hatást kelt. Az egészséges haj könnyen regenerálódik, hiszen a tápanyagellátása megfelelő, az egyensúly nem borult fel.

A sérült hajjal már közel sem ennyire egyszerű, ilyenkor gyengülnek a hajszálak, mivel valószínűleg túlzott terhelésnek vannak kitéve. Hajunk gyengüléséhez vezet az is, hogyha nem megfelelő táplálkozást folytatunk, hiszen ez a szerkezetén rögtön látszani fog. Az egészségesen fényes haj kifakul és töredezik is, rosszabb esetben még hullik is.

Amennyiben a fejbőr megsérül, tapasztalhatsz korpásodást, illetve kellemetlen viszkető érzést is. Ebben az esetben érdemes figyelmet fordítanod arra, hogy helyreállítsd hajad eredeti minőségét és egészséges állapotát.

Hajregenerálás módjai, állítsd helyre a természetes állapotot

Első lépésként meg kell kezdened a hajad táplálását a megfelelő termékekkel, amiket a  Hair-Line webáruházban megtalálsz. Ugyanis az egyensúly visszaállításához elengedhetetlen, hogy megfelelő tápanyaghoz jusson a hajad és a tested is. Ha nem jut be a szervezetbe megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és tápanyag, akkor sem a bőröd, sem a hajad egészsége nem lesz az igazi. A haj szépségéhez hozzájárulnak az Omega-3 zsírsavak, érdemes tehát olyan élelmiszereket fogyasztanod, mint például a diófélék vagy a halak.

Mindezeken túl válassz olyan kozmetikumokat, amelyek hozzájárulnak a regenerációs folyamatokhoz. Egyrészt a felületi regenerációhoz, valamint súlyosan sérült haj esetében a mély regenerációhoz is. Válassz mindig olyan termékeket, amelyek a te haj- és fejbőrtípusodnak megfelelő, minőségi kozmetikumok. Ha pedig bizonytalan lennél, hogy mi a számodra megfelelő, kérd szakember segítségét.