Univerzális, függőleges marás a cél? Nos, egy kis rugalmassággal igencsak fel lehet pörgetni a termelés ütemét. (X)

Manapság már vannak a piacon olyan modern, kisméretű függőleges forgácsológépek, amelyek kellően precízek és egyben sokoldalúak is. A jó hír, hogy így a gyártás folyamatának rugalmasabbá tétele gyorsan és alacsony költségekkel valósítható meg.

A gyártási idők rövidsége, továbbá a szállítási követelmények változásai miatt a gyártóknak nincs túl sok idejük arra, hogy reagáljanak. A függőleges kialakítású marógépeken és megmunkálóközpontokon elvárás a gyors átállás a különböző munkadarabok megmunkálása során.

Akár vízszintes, akár függőleges elrendezésű marógépet vagy megmunkálóközpontot használ, a COWARE honlapján biztosan megtalálja a javításhoz és karbantartáshoz szükséges alkatrészeket.

Reszponzív marás

A nagy teljesítményű szerszámokat nagy forgácsolási sebességekkel kombinálva, a nagyon nagy előtolásoknak köszönhetően olyan forgács leválasztási teljesítmény érhető el, amely többszöröse lehet a hagyományos megmunkálás leválasztási teljesítményének.

Rugalmasság kis helyigénnyel

A kompakt és helytakarékos függőleges forgácsológépek további rugalmasságot biztosítanak az amúgy is zsúfolt gyártási környezetekhez. 

Egyszerű kialakítás

Általában a  függőleges forgácsológépek kevesebb alkatrészből épülnek fel, egyszerűbb kialakításúak, ebből adódóan csökken  az állásidő kockázata. Kiváló minőségű orsókkal, szerszámcserélőkkel és motorokkal felszerelve törekedtek a létező legjobb megbízhatóság elérésére.

Nagyobb megmunkálási teljesítmény

Viszonylag kis méretük ellenére az erős orsóknak köszönhetően a kompakt függőleges forgácsológépek gyakran olyan anyagok marására is kiválóan megfelelnek, amelyeket általában csak speciális HSC gépekkel szoktak végrehajtani.

Többcélú megmunkálás

A modern forgácsológépek nagy fokú sokoldalúságot és rugalmasságot  kínálnak a felhasználók számára a gyártási műveletek sorát tekintve. Nagy sebességű orsókkal, szerszámokkal, valamint jó eredményeket szavatoló funkciókkal vannak felszerelve.

Mindezek következtében legyen szó bármilyen megmunkálási folyamatról is, az garantált, hogy ezek a gépek nemcsak gyorsak, hanem magas színvonalon képesek a munkadarabok pontos megmunkálására.