Ugyebár a ginkészítés és ginkóstolás egyik fő kérdése, hogy milyen izgalmas lehetőségek rejlenek a boróka és a gyógynövényes összetevők alkalmazásában. Pontosan ettől olyan érdekfeszítő foglalkozni a különféle ginstílusokkal és változatokkal. (X)

Ezt fogjuk megtenni a bejegyzés keretei között is. Megmutatjuk egyenként, hogy milyen sajátosságokat érdemes kiemelni az egyes ginkülönlegességek vonatkozásában. Vágjunk is bele!

Genever

Mondhatni ez jelentette annak idején minden ginfajta kiindulási alapját. Olyannyira, hogy kevésbé mondható ginnek, sokkal inkább a gin és a whisky izgalmas szerelemgyereke az, aminek valójában beillik.

De fontos tudni, hogy az iDrinks gin kínálatából beszerezhető valamennyi ginkülönlegesség gyakorlatilag erről a tőről fakad. Érdekesség, hogy geneverek a mai napig készülnek, a rajongók legnagyobb örömére.

London Dry

Úgy is fogalmazhatunk, hogy ez a klasszikus gin. A London Dry egyfajta kiindulási alap. A fő titka a citrusos és a borókás árnyalatok közötti harmonikus egyensúly megtalálásában keresendő.

Izgalmas kettősség jellemzi, hiszen a tradicionális vonalakon túl a modernitás, a szüntelen megújulás fűszerezi a világát. Nem is a véletlen műve, hogy a ginrajongók körében elképesztő népszerűségnek örvend.

Old Tom

Az Old Tom más megfogalmazásban az édesített gin megtestesítőjének felelhet meg. Nagyrészt köszönhetően annak, hogy édesgyökér vagy más édesítőszer szolgál rendszerint alapul az elkészítés folyamatában. A vidám macskamotívumával is színesített Old Tom édesebb tehát, mint a London Dry, ugyanakkor testesebb és szárazabb a klasszikus ginstílust villantó genevereknél.

Plymouth Gin

A gin fűszeresebb és földesebb jellegű iránya. Külön sajátosság vele kapcsolatban, hogy nem kevesebb, mint 7 botanikai összetevő mesés együttállása alkotja a különleges ízvilágának alapját. A kóstolásakor földesebb szájízre lehet számítani a megszokottnál. Azzal együtt, hogy ezekben a ginekben kevésbé domináns a boróka.

Navy Strength Gin

A Navy Strength Gin változatok kóstolása előtt bizony érdemes erősen megkapaszkodni. Hiszen egy olyan irányzatról beszélünk, ahol minimum 57%-os alkoholtartalommal kell rendelkeznie az elkészült párlatnak. 

Ami egyébként a tengerészek kedvence volt a régi időkben. Persze a hamisítatlanul markáns, tüzes és egész testet átjáróan forró Navy Strength Gin hatását elnézve ezen nem is csodálkozunk különösen.

New American Western Dry Ginek

A ginekre jellemző alapvető sajátosságon túlmutatva itt bizony már nem a boróka dominanciájára lehet számítani. Ehelyett az uborka és a rózsaszirom alkot nem akármilyen kombinációt. Tehát a New American Western Dry Ginek kóstolása azok számára javasolt, akik egy kicsivel újabb és merészebb ízvilágba szeretnének belekóstolni.