A Baker McKenzie Óváry-Papp Nóra vezető ügyvédet counsel pozícióba léptette elő. Magyarország egyik vezető jogi irodája így a munkajog területén erősíti szolgáltatásait és a partnerek mellett négy counsellel szolgálja ki ügyfelei igényeit. 

Óváry-Papp Nóra 2019-ban csatlakozott a Baker McKenzie budapesti irodájának munkajogi, M&A és társasági jogi csapatához. Vezető ügyvédként a munkaügyi kérdések számos területén ad tanácsot az iroda ügyfeleinek a bevándorlási ügyektől a kollektív munkajogon át a munkavédelmi témákig.

Óváry-Papp Nóra

A szakember széleskörű tapasztalattal rendelkezik a hazai és multinacionális vállalatok számára nyújtott foglalkoztatással kapcsolatos tanácsadásban, beleértve a hagyományos munkaügyi kérdéseket, a vezetői felmondásokat és egyéb kiemelt munkaügyi szolgáltatásokat, az üzletátruházási tranzakciókat, az átszervezéseket és más speciális projekteket. Tapasztalatot szerzett whistleblowing ügyekben is, segítve az ügyfeleket a munkavállalói interjúk lebonyolításában, kérdőívek megfogalmazásában, képzések megtartásában, munkáltatói döntésekkel kapcsolatos tanácsadásban, valamint a területet érintő munkahelyi protokollok kialakításában és felülvizsgálatában. Átfogó gyakorlati tapasztalattal rendelkezik az atipikus foglalkoztatás terén, annak hazai és nemzetközi vonatkozásaiban is.

„Nóra kinevezésével tovább erősítjük munkajogi tanácsadó tevékenységünket, így ezen a területen is magasabb szintű szolgáltatást tudunk nyújtani” – hangsúlyozta Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie budapesti irodájának vezetője. – “Irodánk immár négy counsellel áll ügyfeleink rendelkezésére a vitarendezéstől az adatvédelmen át a versenyjogig.” 

Óváry-Papp Nóra az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. Korábban nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező ügyvédi irodákban dolgozott, ahol a munkajoggal kapcsolatos ügyek mellett számos hazai és határon átnyúló vállalati és banki finanszírozási tranzakcióban is tanácsot adott ügyfeleinek, valamint jelentős tapasztalatot szerzett adatvédelmi ügyekben is.

Szakmai rátermettségének és naprakész tudásának köszönhetően rendszeresen tart előadásokat és tréningeket, valamint publikál munkajogi témájú cikkeket, gyakran ad interjút különböző munkajogi kérdésben, szeptembertől egyetemen is oktat.