2019 májusa óta ismeretlen személy, magát telefonon fővárosi törvényszéki végrehajtónak kiadva károsít meg országszerte állampolgárokat – erről a Fővárosi Törvényszék már 2020 januárjában tájékoztatta a közvéleményt. Most kérik a lakosságot: “Hasonló esetben fokozott óvatossággal járjanak el és személyesen győződjenek meg arról, hogy valóban indult-e végrehajtási eljárás Önökkel szemben!”


A rendelkezésre álló adatok szerint egy, az általa hívott félnek Tóth Ferencként, Tóth Dénesként, Tóth Gáborként, Mészáros Róbertként, Tóth Gyulaként, dr. Makovics Jánosként, Martinovics Istvánként, illetve Bakó Józsefként bemutatkozó személy – magát törvényszéki (fővárosi bírósági) végrehajtónak kiadva – 2019 májusa óta keres meg telefonon embereket. A csaló olyan – többnyire fiktív – tartozás azonnali megfizetésére szólítja fel a hívott feleket, amelyről azok rendszerint nem is tudnak.

Állítása szerint, ha a hívott fél még aznap nem rendezi a tartozását, értéktárgyak azonnali lefoglalása végett végrehajtókat küld annak lakására és rendőri intézkedést is kilátásba helyez a telefonon megkeresett személyekkel szemben. Továbbiakat arra hivatkozva nem hajlandó elmondani a végrehajtási ügyről, hogy neki az eljárásról nincs joga részleteket közölni.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztat mindenkit arról, hogy Tóth Ferenc, Tóth Dénes, Tóth Gábor, Mészáros Róbert, Tóth Gyula, dr. Makovics János, Martinovics István, valamint Bakó József nevű végrehajtó, illetve végrehajtó-helyettes nem dolgozik, és soha nem is dolgozott a Fővárosi Törvényszéki Végrehajtók Irodájában!

“Ha hasonló eset történik Önökkel, úgy ügyfélfogadási időben személyesen győződjenek meg arról, hogy indult-e végrehajtási eljárás Önökkel szemben” – hívják fel a lakosságot.

A Fővárosi Törvényszék az ügyben az ilyenkor szükséges hivatalos intézkedéseket már megtette