Már nem kell sokart várni arra, hogy ismét díszbe öltözzenek az utcák és az üzletek, beköszöntsön a rövid nappalok és hosszú éjszakák időszaka, ezzel pedig hivatalosan is a kezdetét vegye a karácsonyi szezon.  (X)

Az emberek többségének ilyenkor az ajándékok okozzák a legtöbb fejtörést. Mindenki szeretné olyasmivel meglepni szeretteit, aminek az illető nemcsak látszólag örül, hanem valóban hasznos, értékes lesz számára.

Néhány lakberendezéssel kapcsolatos tárgy pedig mindig remek ajándék, különösen olyan fiataloknak, akik nemrég költöztek saját lakásba. Nézzünk is pát konkrét ötletet! 

Díszpárna

A díszpárnák nem csupán dekorációként szolgálnak az ágyon vagy a kanapén, hanem a kényelmet is biztosítják. A Home&Style kínálatában rengeteg gyönyörű díszpárnahuzat és párnabelső található mindenféle stílusban, így bármilyen ízlésű legyen is az ajándékozott, biztosan megleljük számára a megfelelőt.

A többféle méretű párnához bársony, gobelin, jacquard, plüsshatású, mintás és díszes huzat is kapható a webáruházban. Az is egy remek ajándék, ha egy szett párnához többféle huzatot is mellékelünk, így újdonsült tulajdonosa kedve szerint cserélgetheti majd őket. Lehet akár egy készlet világosabb és sötétebb, vagy az egyes évszakokat jelképező színű kollekciók összessége.

A választás során tartsuk szem előtt, hogy milyen stílus és szín uralkodik az illető otthonában, hogy a párnák biztosan passzoljanak majd az enteriőrhöz. Itt most nem az az elsődleges szempont, hogy nekünk melyik tetszik, gondolkozzunk az ajándékozott fejével!

Ágytakaró

Talán nem is gondolnánk, hogy egy szép ágytakaró milyen sokkal hozzá tud járulni a hálószoba összképéhez. Egyrészt jótékonyan eltakarja és megvédi az ágyneműt napközben, másrészt önálló dekorációs elemnek is tekinthetjük, hisz egy hálószobában általában az ágy az uralkodó bútordarab.

Itt is rengetegféle alapanyaggal, színnel és mintával találkozhatunk, tehát a választás cseppet sem egyszerű. Megintcsak induljunk ki abból, hogy milyen stílusú szobában kap majd helyet az ágytakaró. Ha a helyiségben sok a mintás felület (pl. a falon matricák vannak és a függöny is mintázott), akkor célszerűbb egyszínű darabot választani, nehogy az összhatás “túl sok” legyen. Ellenben ha a szobában minden egyszínű, akkor egy mintás ágytakaró igazán üdítő látvány lesz.

Ágyneműhuzat

Egy ágyneműhuzatot rejtő ajándékcsomagnak mindenki örül, hiszen ez egy alapvető lakástextil, ami ráadásul “fogyóeszköz,” ugyanis a sok használat, mosás, vasalás hatására hamar tönkremegy. Ezért mindig jól jön, ha akad belőle tartalék.

Itt a méret mellett az alapanyagot is körültekintően válasszuk meg: egyesek a pamutot részesítik előnyben, másoknak a flanel a kedvence, valaki pedig a szatén selymességéért rajong. Próbáljuk meg finoman érdeklődve kideríteni, hogy a megajándékozni kívánt személy milyen anyagot szeret. A szín és a minta természetesen szintén igazodjon az illető ízléséhez.