Vannak olyan kávéfőzők, amelyektől nem szívesen válunk meg. A jól bevált darabok már egyrészt a szívünkhöz nőttek, másrészt olyan minőséget képviselnek, amelyből nem is szeretnénk alább adni. A rendszeres használat azonban még a legjobb gépeken is meglátszik, ezért előbb vagy utóbb szembe kell néznünk az alkatrészek cseréjével is. (X)

A következő cikkben most megismerheti azokat a kávégépeket, amelyek legendás történettel rendelkeznek, és a mai napig talál hozzájuk megfelelő alkatrészeket. 

A kávézás élménye 

Kávézni jó. Számos ember van, aki nem képes elindulni reggel eme koffeinbomba fogyasztása nélkül. A legtöbben az életstílusukat veszik figyelembe és ez alapján választanak kávégépet, míg mások a jó öreg saját szerkentyű felújítása mellett döntenek. A Kávégép Bolt alkatrészei között találhat is olyan kellékeket, amelyek ebben segítenek Önnek, azonban ne feledje, van egy bizonyos szint, ami felett már nem érdemes költeni a régi kávéfőzőre és le kell cserélni. 

A kávézás kultúrája folyamatosan fejlődött, mind a világban, mind hazánkban is. A presszókávé fogyasztása az 1960-as években terjedt el a magyarok körében, de talán a legnépszerűbb a dupla adag feketekávé lett. Ezt itták otthon, az üzletekben, reggel, délben és este. 

A Szarvasi kávéfőzők és a szocializmus

A Szarvasi Vas- és Fémipari Szövetkezet 1952-ben jött létre, s kezdetben mindenféle termékek értékesítésével és gyártásával foglalkozott. A legsikeresebb produktum a kotyogó kávéfőző lett, ezt az 1970-es évektől kezdték el gyártani. A ‘70-es években világszerte ismert volt, hiszen eljutottak termékei Angliából egészen Egyiptomig. 

Különféle kávézási szokások alakultak ki a szocializmus korában, a család melegének illata, de a munkásember energiaitala is volt a kávé. A reggeli kávé-cigaretta kombináció már eléggé közkedvelt kombináció lett a ‘80-as évekre. 

A Szarvasi masinák között többféle típus is képviselteti magát, és sokan a mai napig ezeket használják. A régebbi és a modernebb változatok egyaránt teljessé teszik a kávézás élményét. 

Alkatrészek a kávéfőzőkbe

Vannak, akik napjainkban is Szarvasi gépekkel főzik le kávéjukat. Ez a márka mindig is megbízhatóságot sugallt az emberek számára. A gépek egészséges állapotának fenntartását azonban nekünk is támogatnunk kell. Akármilyen minőségi kávéfőzőnk van, egy idő után ez már kevés. Az alkatrészek cseréje ezért fontos, akár kisebb, akár nagyobb darabokról van szó.

Nem is gondolnánk, hogy mennyit számít egy új búvárcső, szűrő, szűrőtartó, billentyűkapcsoló, gőzcsap, burkolat, kazán vagy zárócsavar. Míg az egyes kiegészítők konkrétan a masina működését támogatják, addig a többi esztétikai szempontból fontos.

A rendszeres ellenőrzés és karbantartás segíthet nekünk növelni az eszköz élettartamát, azonban az is előfordul, hogy ez már csak az alkatrészek cseréjével oldható meg.