Az okosórák kínálata hatalmas: az élet számos területén nyújtanak hasznos és egyben kényelmes funkciókat, amelyek egyrészt megkönnyítik a mindennapjainkat, valamint a hatékonyságunkat is tudjuk fokozni vele. (X)

Függetlenül attól, hogy kinek mi a hobbija, mit dolgozik, mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Az egyik leginkább elterjedt fajta a hellowatch.hu-nál is kapható sport okosóra.

Sport okosórával a magasabb teljesítményért

Mára teljesen átalakultak az elvárásaink az órákkal szemben: egyszerűen már nem elég az, ha “csak” a pontos időt tudják nekünk megmutatni. Ez egy okosóra esetében már nem is elvárás, hanem alapvetés, amihez hozzátartozik például az okostelefonos összeköttetés, hisz mi értelme egy okoseszköznek, ha nem tudjuk monitorozni az adatokat, valamint hasznos applikációkkal ellátni? 

A legolcsóbb, legegyszerűbb modellek is rendelkeznek ilyen összeköttetéssel, de mára az okosórák odáig fejlődtek, hogy külön sportolásra specializálódott készülékek is vannak. Ehhez elég megnézni egy ezzel foglalkozó oldalt, például a hellowatch.hu sport okosóra felhozatalát, és máris látni fogja mindenki, mire gondoltunk. 

Az, hogy számolni tudja a lépéseinket, már-már elavult funkciónak számít, nem újdonság, hanem inkább elvárás. Ugyanígy az alapokhoz tartozik az is, hogy az óra közvetítsen felénk értesítéseket, bejövő hívásokat, valamint még üzeneteket is tudjunk küldeni. 

Természetesen egy sport okosóra ennél sokkal többet nyújt, mivel a sportolás sok esetben egy elég összetett tevékenység. Ehhez szükséges az, hogy szinte az összes sportágat tudja monitorozni, nem csak a hagyományosakat, mint a biciklizés, futás vagy úszás. Ott kell szerepelnie a felhozatalban a síelésnek, kosárlabdázásnak, futballnak és még az úgrókötelezésnek is. 

A fejlődés kulcsa is lehet

A fejlődéshez szükséges tudnunk azt, hogy jelenleg milyen szinten vagyunk. A sport okosóra erről rengeteg információt gyűjt és mutatja azt meg nekünk, így azonnal tudni fogjuk, hogy a következő cél eléréséhez mely területekre kell koncentrálnunk. 

Erre is lehetőség van, a célokat az okoseszköz segítségével is meghatározhatjuk és mint tudjuk, a többség fogyási céllal kezd el sportolni, így pontos adatokat kapunk az elégetett kalóriákról is.

Melyiket válasszuk?

Ahogy már az előzőekben említettük, a felhozatal hatalmas, így nagyon könnyű elveszni benne a böngészés során. Ilyenkor érdemes egyet hátralépni és pontosan átgondolni, milyen célra szeretnénk használni a sport okosórát. Itt a felhasználási módtól kezdve az űzött sportokon át azt is figyelembe kell venni, hogy például sportoláson kívül is akarjuk-e hordani az órát. 

Szerencsére rengeteg bemutató videó és leírás található az interneten, így bátran szánjunk időt a keresgélésre. Olvassuk el más vásárlók tapasztalatait, hisz ott egyből láthatjuk, ha például az egyik modellel több baj is van a használat során, vagy esetleg hamar tönkremennek benne az alkatrészek.