A feszes, telt és fiatal bőr mindannyiunk célja, és a kollagén nagy szerepet játszik ezek megőrzésében. Az öregedés, a stressz, az étkezési szokások és az UV-sugárzás azonban hatással van a szervezetünk természetes képességére, hogy ezt a létfontosságú fehérjét előállítsa, így a szervezet által termelt kollagén elkezd lebomlani. (X)

A következmények? Ráncok, fakó és rugalmatlan bőr. A jó hír az, hogy számtalan megoldás létezik az elvesztett kollagén pótlására. Ilyen lehet például a megfelelő táplálkozás. Ha azonban egy igazán hatékony megoldásra törekszel, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod a QMS Medicosmetics Hungary kollagéntartalmú készítményeit, amelyek Dr. Erich Schulte plasztikai sebész által szabadalmaztatott eljárásnak köszönhetően képesek a kollagént a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttatni.

A kollagén és a bőr kapcsolata

A kollagén a szervezetben leggyakrabban előforduló fehérje, amely kulcsszerepet játszik a bőr szerkezetében, elősegíti annak feszességét és rugalmasságát, miközben erősíti a szerkezetét.

A kollagénrostok lényegében olyanok, mint az erős és vaskos oszlopok, amelyek egymást keresztezve képezik a bőr struktúráját. Amikor az ember fiatal és egészséges, ezek a pillérek erősek és sok van belőlük. Az olyan dolgok azonban, mint az ultraibolya sugárzás, a dohányzás vagy a stressz pusztítást okoznak közöttük. A kollagén folyamatos utánpótlásáért egyébként a fibroblasztok felelősek, amelyek működése az életkor előrehaladtával jelentősen csökken.

Kezdj el gondoskodni a pótlásról még ma!

A kollagéntermelés fokozásának egyik módja lehet a rendszeres testmozgás és az egészséges étrend. Az aminosavakkal és az omega-3 zsírsavakkal telített halak például a kollagén peptidek fő forrásai, amelyek javítják a kollagén arányát a szervezetben. De például a babot is érdemes fogyasztani ebből a szempontból. A legfontosabb viszont talán a C-vitamin a pótlása, mivel fontos szerepet játszik a folyamatban.

Próbáld ki a QMS Medicosmetics Hungary termékeit!

Ugyan a táplálkozás és a mozgás is rendkívül fontos, de a legtartósabb eredményt a QMS Medicosmetics Hungary forradalminak számító kollagén tartalmú készítményeivel érheted el. Ezek ugyanis a piacon kapható legtöbb hasonló termékkel ellentétben effektíven képesek eljuttatni a bőr legmélyebb rétegeibe ezt a létfontosságú szerkezeti fehérjét. Mindez pedig a Neotec A15 kollagén technológiának, illetve a hialuronsavnak és a Matrixyl 3000 peptidekből álló hatóanyagkomplexnek köszönhető. 

Amennyiben a kollagént tartalmazó termékek egyikét beépíted a napi bőrápolási rutinodba, akkor garantáljuk, hogy néhány hét elteltével a családod tagjai és az irodában mindenki irigykedve kérdezi majd meg tőled, hogy mégis mi a ragyogó és fiatalos bőröd titka. 

Egy extra tipp: ha szeretnéd maximalizálni a hatást, akkor javasoljuk hozzá az Exfoliant Fluid peelingjüket, amely a gyümölcssavaknak és az enzimeknek hála egy igazán hatékony hámlasztó termék. Így valóban teljesen megújulhat a bőröd!