Rengeteg tévhit kering a köztudatban a plasztikai műtétekkel kapcsolatban. A többség számára a plasztikai sebészet negatív megítélésű, melynek alapja számtalan téves információ. Ezek a fals adatok mélyen gyökereznek, így nehéz velük leszámolni. (X)

Sokan vélik úgy, hogy plasztikai műtétre csak a hiú embereknek lehet szüksége, és általában nem veszik komolyan a beavatkozásokat. Előfordul, hogy még a plasztikai műtétre vágyók is azt hiszik, nem is igazi műtéten kell majd túlesniük. Cikkünk célja, hogy megcáfoljuk a berögzült tévhiteket.

Alapvető tévhit a plasztikai műtétekkel kapcsolatban

Elsőként a leginkább mélyen gyökerező tévhitet szeretnénk megcáfolni. A legtöbben úgy gondolják, hogy csak a hiú emberek végeztetnek plasztikai műtétet. Az önmagukkal elégedetlen páciensek nem feltétlenül azért fordulnak az operáció lehetőségéhez, mert esztétikai szempontok vezérlik őket.

Az Aesthetica Orvosi Központ mellnagyobbító műtéteket végző orvosai több mint 7600 mellplasztikai műtét elvégzése után tökéletesen tisztában vannak az emberek ellenérzéseivel, melyek a plasztikai sebészetre vonatkoznak. A klinika szakemberei számtalan olyan esettel találkoztak, ahol égési sérülések nyomait tüntették el, vagy eldeformálódott testrészek helyreállításával tudtak a pácienseknek segíteni. Az önbizalom helyreállításában sokszor a külső megjelenés korrigálása adja a végső megoldást.

Nem veszélyesek a plasztikai műtétek

Mint minden operációnál, melyet altatásban végeznek, úgy a plasztikai műtétek esetében is történhet nem várt esemény. Az emberi szervezet reakciói különbözőek lehetnek, így minden operáció egyedi esetként kezelendő. 

Természetesen az ellenőrzött, biztonságos környezetben, profi technikával felszerelt klinikákon kevés az esélye bármilyen szövődménynek, miután azonban a páciens testének felnyitására kerül sor, úgy minden eshetőségre fel kell készülni.

Műtét után

Sokan gondolják úgy, hogy a kisebb-nagyobb beavatkozások után azonnal hazamehetnek, és nem szükséges a klinikán eltölteni pár órát, esetleg egy vagy több napot. Szintén hasonlóan az egészség helyreállítását megcélzó műtétekhez, a plasztikai operációk esetében kórházi megfigyelést kell végezni. Az orvosnak látnia kell, hogyan reagál a páciens szervezete az altatásra és a műtétre. 

Bár amíg egy fülplasztika esetében akár már néhány óra múlva elhagyhatjuk a klinikát, a comb- és fenékplasztika után egy-két napot biztosan a kórházban kell maradni a pácienseknek.

Azonnali, látványos eredmény

A plasztikai műtétek után sokan azt várják, hogy szinte azonnal látható eredménye lesz a beavatkozásnak. A rövid ideig tartó, kisebb műtétek esetében erre van esély, hiszen például a korábban említett fülplasztika után tényleg szembetűnő lesz a változás. Viszont a legtöbb operációnál hosszabb ideig tart a gyógyulás, a sebek regenerálódása. A test változásának időt kell hagyni, a végleges formák elnyeréséhez türelem, és az orvosi utasítások betartása szükséges.