Szomolai Csaba lesz az Állami Számvevőszék (ÁSZ) egyik alelnöke Holman Magdolna helyett, aki november 30-i hatállyal mondott le alelnöki tisztségéről – közölte a számvevőszék csütörtökön.

Holman Magdolna 2003 óta dolgozik az Állami Számvevőszéknél: kezdetben számvevő volt, az elmúlt majdnem két évtizedben számos szakmai, illetve vizsgálati területért felelt, 2020. július 20-tól töltötte be az ÁSZ alelnöki munkakört.

A lemondást az ÁSZ elnöke Holman Magdolna érdemeinek elismerése mellett elfogadta, a szakember a jövőben elnöki főtanácsadóként folytatja munkáját, és segíti az ÁSZ szervezeti és módszertani megújítását.

Windisch László, az ÁSZ elnöke 2023. január 1-i hatállyal – 12 évre – alelnöknek Szomolai Csabát nevezte ki.

Szomolai Csaba – Forrás: ÁSZ

Az új alelnök a Magyar Bankholding Zrt.-től érkezik az ÁSZ-ba, ahol jelenleg – 2021 óta – kockázatkezelési vezérigazgató-helyettes. A jogász és közgazdász végzettségű szakember másfél évtizedes felügyeleti, ellenőrzési tapasztalattal rendelkezik, 2006 óta – kezdetben a PSZÁF, majd az MNB munkatársaként- foglalkozott pénzügyi szervezetek felügyeletével, 2013-tól igazgatóként, 2017-től ügyvezető igazgatóként felelt a pénzügyi felügyelet jogi területéért. 2017-től az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsának tagja volt.