A finanszírozási jogi piac elismert szakértője érkezett partnerként a CERHA HEMPEL Dezső és Társai Ügyvédi Iroda bankjogi csoportjának élére. Pázsitka Gábor 25 év finanszírozási jogi tapasztalattal csatlakozik az irodához.

A CERHA HEMPEL-hez érkezését megelőzően Gábor partnerként a Jalsovszky Ügyvédi Iroda finanszírozási csoportját vezette, korábban pedig vezető nemzetközi (Clifford Chance, Linklaters) és magyar (HP Legal) ügyvédi irodákban dolgozott jogi tanácsadóként eljárva finanszírozási ügyletekben, amelyek piacán évek óta az egyik legelismertebb jogi szakértőnek számít.

Jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik hitelezői és hitelfelvevői oldalon egyaránt, magyar és nemzetközi szindikált, klub és bilaterális hitelezési, energia-, ingatlan- és egyéb projektfinanszírozási, akvizíció-, export- és strukturált finanszírozási, PPP, valamint egyéb finanszírozási jogi ügyletekben.

Forrás: CERHA HEMPEL

Gábor a CERHA HEMPEL bankjogi és finanszírozási csoportját 2023. január 1-től közösen vezeti az eddig önállóan a csoport élén álló Nagy Edinával. A Gáborral és vele érkező kollégáival a hazai piac egyik legnagyobb finanszírozási csoportjává vált praxis egyik vezetőjeként Gábor célja az ügyfélbázis szélesítése, az ügylettípusok bővítése és az iroda egyéb csoportjaival meglévő szinergiák kihasználása.

„Irodánk az elmúlt években a válságok ellenére jelentős, partneri szintű fejlesztéseket is megvalósított többek között M&A, versenyjogi és építési jogi területen. Ezt a fejlődési ívet folytatjuk Gábor csatlakozásával, akinek a személyében egy nemzetközileg is elismert, kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkező partnerrel bővült finanszírozási csoportunk. Biztos vagyok benne, hogy az új partner nem csak a magyar irodának, hanem a CERHA HEMPEL kiterjedt európai hálózatának is fontos finanszírozási szakértője lesz. Köszöntjük őt a csapatunkban, és munkájához sok sikert kívánunk!” – mondta Polauf Tamás, irodavezető partner.