Talán te is hajlamos vagy azt gondolni, hogy egy babának nem sok mindenre van szüksége. A valóság azonban az, hogy nagyon is sok holmija van egy újszülöttnek, és itt most nemcsak a ruhadarabokra gondolunk, hanem a különböző kiegészítőkre is. (X)

Az egyik legfontosabb kiegészítő

Mivel a picik az első hetekben, hónapokban idejük nagy részét alvással töltik, így nagyon fontos, hogy rendelkezésre álljanak az alvással kapcsolatos holmik. Többek között a babalepedő is közéjük tartozik, aminek a kiválasztását nem szabad a véletlenre bízni. 

Ha még nem leltél rá azokra a darabokra, amik minden tekintetben megfelelnek az elvárásaidnak, akkor figyelmedbe ajánljuk a Baby Inside Babatermékek babalepedőit. Feltérképezve a kínálatot, hamar rátalálhatsz azokra a változatokra, amiket tökéletesnek érzel. 

Ahhoz, hogy jó döntést tudj hozni, nem árt, ha tisztában vagy néhány fontos dologgal. Például azzal, hogy a babák számára milyen az ideális lepedő, és hogy pontosan mire is kell figyelni vásárláskor. Ha végigolvasod a bejegyzésünket, akkor ezekre a kérdésekre is választ fogsz kapni.

Miért fontos a lepedő?

Ugyanúgy, ahogy a saját ágyunkon is használunk lepedőt, nagyon fontos, hogy a babánk is azon aludjon. Ennek több szempontból van jelentősége.

Egyrészt meg tudjuk óvni a matracot attól, hogy bekoszolódjon, ha ugyanis ez megtörténik, akkor nem vagy csak nehezen tudjuk eltávolítani róla a szennyeződéseket. Ezzel szemben a lepedőt könnyedén le tudjuk venni és mosógépben ki tudjuk mosni.

Másrészt pedig a lepedő használata azért is fontos, mert egy kellőképpen puha és kellemes tapintású anyagon sokkal komfortosabban tudnak aludni a picik. Ez pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az éjszakáik zavartalanul, ébredés nélkül teljenek.

A megfelelő lepedő nyomában

Mivel a lepedők közvetlenül érintkeznek a babák bőrével, így természetesen nem mindegy, hogy milyen az anyaguk. Kizárólag olyanokat érdemes használni, amik 100%-ban bababarát összetevőkből készülnek, és semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak. E tekintetben az oeko-tex minősítést érdemes figyelni, ha ugyanis egy anyag rendelkezik vele, akkor azt biztonságosan tudjuk használni.

Nem csak a lepedő anyaga számít

Vásárláskor érdemes figyelni arra, hogy a lepedő használható-e a standard méretű kiságyakban. A gumírozott változatok nagyon praktikusak, hiszen ki lehet feszíteni őket, így a gyűrődések nem zavarják a picit alvás közben. 

Láthatod, hogy a minden szempontból megfelelő babalepedők megtalálása nem lehetetlen feladat. Ahhoz persze, hogy jól dönts, tudnod kell néhány fontos dolgot. Mindenekelőtt azt, hogy milyen szempontokat, tulajdonságokat kell figyelembe venned vásárláskor. Elsősorban mindenképp az anyagra kell figyelned, elvégre a lepedő is egy olyan kiegészítő, ami közvetlenül érintkezik a pici bőrével. Emellett pedig a méretet és a kialakítást is szem előtt kell tartani.