Vidéken vagy a zöldövezetben élők általában úgy gondolják, hogy a levegő minősége az ő környékükön tökéletesen tiszta, és csak a városi levegő minősége kifogásolható. Ez azonban napjainkban már sajnos nem helytálló. A forgalmasabb utak, a fűtési megoldások és a pollen vidéken is szennyezetté teszik a levegőt. (X)

Tévhitek a levegő minőségével kapcsolatban

Sokan vallják azt a nézetet, hogy csak a légúti allergiával küzdők számára fontos a tiszta levegő. Ez csak annyiban igaz, hogy ők fokozottan érzik a szennyezett levegő okozta kellemetlen tüneteket, viszont mindenkinek szüksége van tiszta levegőre ahhoz, hogy hosszú ideig egészséges maradjon.

A BonAir.hu által forgalmazott légtisztító készülékek hatékony megoldást jelentenek mindenki számára. A kisgyermekes családok esetében ez még fontosabb, hiszen a gyerekek egyébként is érzékenyebbek a légúti megbetegedésekre. Ha a szervezetüket még a szennyezett levegő is terheli, esetleg többször lesznek betegek, illetve nehezebben gyógyulnak meg.

Az is általános, ám téves elképzelés, hogy vidéken teljesen tökéletes a levegőminőség, ha nincs a közelben forgalmas út vagy iparterület. Arra azonban nem gondolnak az ott élők, hogy a szilárd tüzelőanyagokkal való fűtésből is kerülnek káros anyagok a levegőbe. Tehát itt is szükség van a légtisztításra.

Ha klímával vagy ventilátoros hősugárzóval fűtünk, akkor a szemmel nem látható, apró porszemek a levegőben keringenek, és belélegezzük őket.

Mit tehetünk a levegő tisztasága érdekében?

A kinti levegőt nyilvánvalóan nem tudjuk megtisztítani, de az otthonunk, a munkahelyünk légterét igen. A BONECO P500 HEPA szűrős légtisztító egészséges levegőt teremt allergiásoknak és nem allergiásoknak egyaránt. A HEPA szűrő nemcsak a nagyobb szöszöket, port és polleneket, hanem a kisebb, szemcseméretű szennyeződéseket is kiszűri.

Hatékony a szervezet vírusokkal és baktériumokkal szembeni védekezésében is: ha nem terheli a légutakat a sok szennyezőanyag, akkor a szervezet védekezőképessége is javul.

Ez az energiatakarékos légtisztító távirányítóval egyszerűen vezérelhető, 3-féle légszűrőt is tartalmaz, melyeket az igényeknek megfelelően lehet cserélgetni.  A gép működése nagyon csendes, a ventilátor öt fokozatban állítható. A légszennyezettséget pedig jelzőfénnyel mutatja.

Házi kedvenc a lakásban

Ha kutyát, cicát, tengerimalacot stb. tartunk a lakásban, bármennyire sokat is takarítunk, az állati szőr bekerül a levegőbe. Ez az állati szőrre érzékeny embereknek kellemetlen tüneteket okoz. Az orrfolyás, orrdugulás, szemérzékenység, szemgyulladás megelőzhető, ha légtisztító készüléket működtetünk a lakás azon helyiségeiben, ahol a kisállat tartózkodhat. A légtisztító szűrőrendszere ugyanis az állati szőr kiszűrésére is képes.

Amennyiben tiszta levegőt, komfortos környezetet szeretne teremteni otthonában, ahol minden családtag jól érzi magát, érdemes megtapasztalnia a légtisztító készülékek áldásos hatását.