A Dr. Nagy László Alapítvány idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt. A Verseny célja, hogy lehetőséget biztosítson a joghallgatóknak arra, hogy a jogászi hivatás egyik legnagyobb kihívását jelentő területén, a jól felépített, tiszta, világos, bátor, szellemes – és jogilag is helyes – jogászi érvelésben megmutassák magukat, és összemérjék tehetségüket egy szakmailag jól előkészített és lebonyolított, jelentős presztízst biztosító, ámde mégis játékos vetélkedés keretében. A Verseny egyben lehetőséget teremt a 2013-ban fiatalon elhunyt zseniális ügyvéd, dr. Nagy László István emlékének ápolására a jogásztársadalomban.

A Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny évről-évre tartja országos rangját, általában valamennyi hazai egyetem jogi karáról érkeznek a jelentkezők. 

Érvelés élesben a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyen – Forrás: Dr. Nagy László Alapítvány

A Verseny védnökei Dr. Sonnevend Pál az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja és Dr. Tóth M. Gábor, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke.

A verseny főnyereménye a Dr. Nagy László Díj és pénzjutalom mellett szakmai gyakorlat lehetősége egy nemzetközi ügyvédi irodában. A második és harmadik helyezettek pénzjutalomban részesülnek.

Érvelés élesben a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyen – Forrás: Dr. Nagy László Alapítvány

Az idei beugró feladat a társaságok ügydöntő felügyelőbizottságával kapcsolatos érdekes jogi helyzet megoldására inspirálja a jelentkezőket.

A verseny időpontja: 2023. április 19-20.

Jelentkezési határidő: 2023. április 5.

A jelentkezéssel és a versennyel kapcsolatos részletes információk ITT elérhetőek.

A névadó

Dr. Nagy László István 1997-ben végzett az ELTE jogi karán. 1996-1997 során a Genti Egyetem Tempus programjában vett rész. 1998-ban a texasi Amerikai és Nemzetközi Jogi Akadémián tanult.

1997-től 2004-ig ügyvédjelölt, majd ügyvéd a chicagói székhelyű Baker & McKenzie budapesti irodájában. 2004-ben csatlakozott a New York-i székhelyű Weil, Gotshal & Manges budapesti irodájához, ahol 2009-ben nemzetközi partnerré választották – abban az évben Európából egyedüliként. 

A névadó: Dr. Nagy László István ügyvéd – Forrás: Dr. Nagy László Alapítvány

Elsődleges szakterületei a társasági jog, a vállalatfelvásárlások és vállalati egyesülések (M&A) joga, számos jelentős magyarországi tranzakció sikeres lebonyolításában vett részt. Emellett kiemelkedő teljesítményt nyújtott az összetett jogviták és választottbírósági ügyek terén is.

Nagyon komolyan vette a fiatal jogászkollégák szakmai képzését, pályájuk támogatását, ő szervezte a Weil, Gotshal & Manges budapesti irodájának belső szakmai képzési programját. Ennek elismeréseként posztumusz megkapta a cég Jonathan Weiss Mentoring Award elismerését. A díj 2015 óta a Weil USA-n kívüli irodái tekintetében évente Dr. László Nagy Mentoring Award néven kerül odaítélésre.