Szerencsére egyre többen vannak tisztában azzal, hogy az útnyilvántartást valóban megéri vezetni. Hiszen a megnövekedett cégautóadó miatt egész egyszerűen nem is lehet kérdés, hogy mindent el kell követni a terhek csökkentésének érdekében. (X)

Egy igazán remek lehetőség!

A RoadRecord útnyilvántartó programot kínál mindazok számára, akik szeretnék kihasználni az ÁFA visszaigénylésében rejlő lehetőségeket, és komoly összegekkel gyarapítani a céges kasszát. 

Számos remek funkciója van ennek a szoftvernek, hiszen tehermentesít az állandó adminisztráció alól, ráadásul mindössze havi 7 percnyi erőfeszítés árán abszolút NAV álló dokumentummal fogunk rendelkezni, s így nem kell aggódnunk amiatt, hogy az ellenőrzések során hibára bukkanhatnak bennük. Ami egyébként a szigorú előírások és vizsgálat mellett gyakran előfordul.

Távolságkorrekció

A számos hasznos funkció között feltétlenül megemlítésre méltó opció nem más, mint az, hogy nem kell többé azzal bajlódni, hogy kiszámolgassuk precízen a két cím közötti távolságot. Ez persze nem lenne különösebb teher, ha valóban csak egyszer-egyszer kéne foglalkozni vele, azonban ha valóban gyakran használjuk az autót, akkor ez nyilván nem egészen merül ki ennyiben.

A helyzetet tovább bonyolítja az, hogy egyáltalán nem haladunk mindig ugyanazokon az utakon, ráadásul még az sem biztos, hogy éppen a legrövidebbet választjuk. Ennek számos oka lehet kezdve a dugótól, folytatva az útlezárásokig vagy akár addig, hogy nincs kedvünk mindig robotok módjára ugyanazokat és ugyanúgy cselekedni.

A végeredmény végül ugyanaz, hogy hiába az azonos két cím, ha a köztük megtett út hossza időről időre eltérő lehet. Mi a megoldás? Hát semmiképpen nem az időrabló számolgatás fejben! Az útnyilvántartó programban az automatikusan kiszámított távolságok helyett választhatjuk az új út funkciót, amiben megadható, hogy két cím között mekkora távolsàggal kalkuláljon a program. Ez olyankor is segít, ha az automatikus távolságkorrekció önmagában nem tudja megoldani a helyzetet, az eltérés nagysága miatt.

Ideális megoldás, amikor rendszeres távolságokról van szó, mint amilyen az otthonunk és a munkahelyünk közötti útvonal. A dugó kikerülésére használt hosszabb távolságok megadása is célszerű, ha két üzletfél között általában erre járunk. De belekalkulálhatjuk a számításokba azt is, ha átmenetileg útlezárásra kell számítani vagy állandó jelleggel parkolóhely után kutatva kell körözni.

Ha még csak most ismerkedsz a programmal, akkor ezeket érdemes tudnod

Az útnyilvántartás tetszés szerint automatikusan vagy manuális jelleggel is adminisztrálható a telefonos applikáción keresztül. A kiküldetési rendelvény kiállításához is nagyszerűen megfelel az útnyilvántartó program, az elkészült dokumentumok pedig kiállják a NAV ellenőrzések próbáját is. Válassz te is okos megoldást!