Ha webáruházat üzemeltetsz, a raktározás vagy a szállítmányozás területén dolgozol, akkor nem ismeretlenek számodra a csomagolóanyagok. De valóban ismered és használod is mindegyiket? A legújabbakat is? Ha napi szinten feladat a gyors és hatékony csomagolás és csomagfeladás, akkor ugyanis nem mindegy, mit és mivel burkolsz be, s persze az sem mellékes, hogy mindezt mennyiért. (x)

Hogy a legjobban megvédhesd

A cadmas.hu-nál az összefogás és egységképzés anyagai termékcsoportban igazán nagyon sokféle, a csomagoláshoz és a biztonságos árutovábbításhoz elengedhetetlen eszközt és anyagot megtalálsz. Hiszen olyan sokféle fajtájú, méretű és csomagolású dolgot kell a rendelések teljesítése során kezelni a munka közben. Nem mindegy, hogy milyen burkolattal tudjuk ellátni a feladandókat, hogy a lehető leghatékonyabb védelmet biztosíthassuk majd számára a hosszabb-rövidebb utazása során. Soha nem lehet tudni, milyen jól vagy milyen mostohán bánnak majd a csomaggal, éppen ezért is kell a lehető legbiztosabbra menni. 

A hullámkarton és a mikrohullám

Hogy a sérülések kockázatát minimalizálhasd, használhatod a klasszikus kartondobozokat. Ezekből már nagyon sokféle méret a rendelkezésedre áll. Ha mindig pontosan tisztában vagy a becsomagolandó termékek adataival, azaz a pontos méreteivel és súlyával, akkor nincs is nehéz dolgod kiválasztani a megfelelő méretű és fajtájú kartondobozt.

A cadmas.hu webáruházban már kétféle rétegtípusú termékek kaphatók. A nehezebb áruk becsomagolásához értelemszerűen az 5-rétegű kartondobozok jelentik a biztonságos megoldást. Sokkal nagyobb súlyt lehet ezekbe pakolni, mint a háromrétegű dobozokba. A hullámkarton anyag szendvics szerkezete nagyban hasonlít a hortobágyi Kilenclyukú hídhoz. Pontosan úgy kell a hullámkartont elképzelni, mint azt. A külső rétegek között “hullámoznak” a belső rétegek. A 3-rétegűben egy hullám, az 5-rétegűben három hullám van.

A kisebb, lapos vagy törékeny termékek csomagolásához az Európában már jól ismert és kedvelt hullámkarton vagy mikrohullám kartonboríték is remek választás. Strapabíró, masszív, sok méretben elérhető és egyszerű használni.

Fontos segédanyagok

Persze rendkívül fontos szót ejteni a térkitöltő anyagokról, valamint az egyéb áruvédelmi termékekről is. Hiszen az árumozgatás és szállítmányozás közben mindenféle fizikai és kémiai igénybevételnek vannak kitéve a leggondosabban becsomagolt dobozok, raklapok vagy bárminemű szállítandó dolgok is. A légpárnás fóliákkal remekül megóvhatod sok árudat, de a raklapos szállítmányozás során is már igazi nagyágyúkkal védheted meg akár a magasabb rakatokat is. Az élvédő kiváló segítséget jelent, hogy a szélek és a sarkok épek maradhassanak. A pántoló-kötegelő szalagok pedig már a rakatok képzése közben is támogatják a biztonságos és sikeres és nem utolsósorban gyors és hatékony munkavégzést.