Az otthoni barkácsoláshoz vagy a szakmunkához elengedhetetlen a minőségi szerszámok használata. Bár elég közhelyesen hangzik, mégis igaz, hogy a jó munkához kiváló anyagok és eszközök szükségesek. (X)

Biztosan Ön is megtapasztalta azt a helyzetet, amikor egy csavar meghúzásakor pont nem volt megfelelő eszköz kéznél. Az ilyen problémák elkerülése érdekében érdemes minőségi eszközt beszerezni. 

Minőségi készletek

Sokan sajnálnak pénzt kiadni egy készletért, holott hamar bejön az ára, hiszen nem kell fejvesztve szaladgálni, vagy kölcsönkérni a szomszédtól a hiányzó eszközt, csak belenyúlunk a dobozba és indulhat a munka.

A Netpolcnál kapható minőségi csavarhúzó készletek a néhány darabostól kezdve egészen a profi készletekig megvásárolhatóak, szóval akár kompromisszumok nélkül lehet az otthoni műhelyünk, szerszámosládánk is jól felszerelt. Nézzük miért is van többféle csavarhúzó egy készletben, és miben más egy minőségi eszköz, mint az olcsóbb változat!

A csavarhúzókról

A csavarok többféle fejjel készülhetnek. Általában a használatuk jellegéből adódóan más formájú csavarfej található az egyes csavarokon. Az egyhornyú és a csillag fejű csavarok a legelterjedtebbek, melyek szinte bárhol használatosak. Ehhez igazodva a legtöbb készlet tartalmazza az ezen fejekhez passzoló csavarhúzót is. 

A lapos fejű húzó az egyhornyú csavarokhoz illik, míg a csillag formájú csavarfejekhez a csillagcsavarhúzót használhatjuk. Ahhoz, hogy sem a csavar, sem pedig a csavarhúzó feje ne sérüljön, mindig a megfelelő méretű, egymáshoz igazodó eszközt kell használnunk. 

Ha például kisebb fejű termékkel próbálunk meglazítani vagy betenni egy csavart, akkor kisebb erőkifejtést tudunk alkalmazni, és előbb vagy utóbb a csavar feje eldeformálódik, használhatatlanná válik.

A csillagfejű húzók esetében két típust is megkülönböztetünk, a PH vagy PZ modellek eltérő csavarfajtákhoz használhatóak. A PZ fajták adják a legnagyobb nyomatékot, míg a PH modellek elsősorban gipszkarton és lemezcsavarok meghúzásában segítenek.

A minőség előnyei

Annyiszor beleestünk mindannyian abban a hibába, hogy az olcsóbb szerszámot választottuk, ám amikor a használatára került sor, hamar eldeformálódott, eltört vagy használhatatlanná vált. A minőségi szerszámokra csak egyszer kell beruházni, utána évekig kifogástalanul fognak működni.

A rossz minőségű csavarhúzók esetében például gyakran előfordul, hogy a fejet tönkreteszik, vagy lepattan a csavarhúzó feje kisebb megerőltetésnél is. Ennek elkerülése érdekében jobb, ha a tartósabb, minőségi modellekkel dolgozunk. Az ergonómikus kialakítású szerszámok segítségével biztonságosan történhet a munkavégzés.

A minőségi készletek általában praktikus tárolókban kerülnek forgalomba, így a szállításuk, vagy a műhelyben történő elhelyezésük egyszerűen megoldható, mindig kéznél lesznek az eszközök.