A homlokzat megtervezése az egyik legkreatívabb feladatnak számít. Ez egy izgalmas időszak, ami tele van ötleteléssel, hogy végül megkapjuk álmaink végeredményét. Fontos, hogy a folyamatba mindenképpen vonjunk be egy szakembert, aki leellenőrzi a rajzokat, elképzeléseket és lehetőségünk van átbeszélni vele a részleteket. (X)

Évtizedeken át velünk lesz a homlokzat

Ez azt jelenti, hogy nagy odafigyeléssel kell elvégezni a tervezést, a kivitelezést. A PET-RO Nyílászáró szolgáltatásai magánszemélyeknek is egyaránt elérhetőek, így biztos kezekbe helyezhetjük a homlokzat megtervezését.

Vannak bizonyos tényezők, szempontok, amelyekre kiemelten oda kell figyelni. Természetesen ezek közül az első a törvényi szabályozások figyelembe vétele. Persze minden egy álommal kezdődik, amit aztán a gyakorlati megvalósítás követ. A homlokzat kivitelezésére is vonatkoznak jogszabályok, amelyeket mindenképpen be kell tartani.

A paragrafusok között viszont könnyedén el lehet tévedni, ezért is fontos már a tervezés előtt felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel, aki azonnal meg tudja mondani, hogy mi az, ami belefér és mi nem. Ez nem éppen a legizgalmasabb része a homlokzat megtervezésének, de nélküle semmiképpen sem lehet továbbhaladni. Ha a kivitelezés megbukik az ellenőrzések során, az még súlyosabb problémát jelent, nem érdemes tehát kockáztatni. 

A következő nagy kérdéskör a szigetelés. Ma már rengeteg hőszigetelési praktika közül lehet választani, amelyek mind biztos megoldást jelentenek. Fontos, hogy minél hatékonyabb rendszert válasszunk, mert hosszú távon nagyon sok pénzt spórolhatunk. Az energiaárak csökkenni nem fognak, sőt, de a költségvetést megóvhatjuk, ha minél jobb szigetelésről gondoskodunk. Tulajdonképpen ez egy rövid és hosszú távon egyaránt megtérülő befektetés.

A nyílászáró is fontos része a homlokzatnak

Tulajdonképpen ez is képes a szigetelés hatékonyságát fokozni. Az ablakok, ajtók alapanyaga is kulcsfontosságú. Itt az esztétikai szempontok mellett a funkcionalitás is előtérbe kerül. Általában a legjobb választásnak a műanyag nyílászárók bizonyulnak, amelyek strapabíróak, minimális a karbantartási igényük, egyszerűen lehet őket tisztítani és még a megjelenésük is egészen stílusos tud lenni.

A természetesség kedvelői akár még famintázattal rendelkező műanyag ablakot is beszerelhetnek. Ár-érték arányban is kimagaslóan teljesítenek.

Figyeljünk a részletekre

Az ablakokhoz fontos kiegészítőnek számít a külső, valamint a belső könyöklők és párkányok. A funkcionalitás és az esztétikum miatt is oda kell rájuk figyelni.

Mint látható, a homlokzat megtervezése során rengeteg szempontot kell számításba venni. Ezért is kell egy szakembert bevonni a teljes folyamatba, hogy minden zökkenőmentesen történjen a beruházás során.