A világ állandóan változik, újabb és újabb elvárások fogalmazódnak meg bennünk. Jelenleg az egyik legfontosabb kérdés, hogy hogyan tudnánk biztosítani az áramforrások maximális mobilizálhatóságát, míg a másik szintén kapcsolódik ehhez, hiszen mindezt úgy szeretnénk megvalósítani, hogy az a lehető legnagyobb mértékben környezettudatos legyen. (X)

Az akkumulátorok nélkülözhetetlen elemei a mindennapjainknak

Így van ez ma már minden ember életében. Elég csak a mobiltelefonunkra gondolnunk, és akkor még nem beszéltünk a többi elektromos energiát igénylő eszközeinkről, a laptoptól kezdve egészen az elektromos meghajtású gépjárművekig. Az azonban, hogy mennyit tudunk kihozni a napjainkban leginkább elterjedt Li-ion akksikból, azon is múlik, hogy hogyan és mivel töltjük fel őket. A thebatteryshop.eu-nál beszerezhető dedikált töltők jelentősége pontosan ezen a ponton válik érthetővé. Mielőtt megtárgyalnánk ezt, nézzük a Li-ion akkumulátorok pozitívumait röviden!

Megbízhatóság és kiemelkedő teljesítmény

A lítium-ion akkuk a legnépszerűbb változatnak számítanak jelenleg a piacon. Olyan kedvező vonásokkal rendelkeznek ugyanis, mint a kifejezetten magas energiasűrűség, valamint a hosszú élettartam. Ezeknek köszönhetően ezek az akkumulátorok elképesztően sokszor újratölthetők, ráadásul kisebb méretben is képesek kiválót nyújtani a teljesítmény és a kapacitás terén.

A dedikált töltők alkalmazása szintén elengedhetetlen

Feltéve, hogy nem szeretnénk, ha az aksik idő előtt tönkremennének. A precíz töltési jellemzők hatással vannak arra, hogy milyen állapotot tudnak megőrizni hosszú távon, valamint befolyásolják azt is, hogy mennyire lesz tartós a magas teljesítmény, ami egyébként nagyon is jellemzi őket. 

A dedikált töltőket kifejezetten ehhez az akkumulátortípushoz fejlesztették és gyártották. Ez biztosítja azt, hogy optimális formában valósuljon meg a töltés. Hogy világosabbá váljon számunkra ez az állítás, tudnunk kell, hogy ezek a készülékek képesek figyelembe venni az olyan aktuális paramétereket, mint amilyen a feszültség, a hőmérséklet és az áram. A monitorozás eredménye, hogy elkerülhetővé válik az akkuk túlmelegedése, valamint túltöltése is. Ezen tényezők elkerülése kedvező hatással van a Li-ion aksik élethosszára.

Biztonságot jelentenek

A dedikált töltőkbe olyan biztonsági funkciók vannak beépítve, amelyek nemcsak a túltöltéssel szemben biztosítanak védelmet, hanem például a rövidzárlattal szemben is. Ez pedig lehetővé teszi, hogy azok az eszközök se károsodhassanak, amelyeknek az akkumulátorát éppen tölteni szeretnénk. Nem romlik a Li-ion akkumulátorok teljesítménye és kapacitása, és nem csökken az élettartamuk sem, amennyiben dedikált töltővel biztosítjuk az ideális töltöttségi szintjüket. 

Ez nem jelenti azt, hogy örökké hibátlanul rendelkezésre állnak majd, de azt igen, hogy a lehető legtovább maradnak tökéletes állapotban, ráadásul tovább használhatjuk őket, mintha egyéb töltőket használnánk.