A nyári nagy kánikulában mi más adhatna jobb felfrissülést, mint az, hogy megmártózunk a hideg vízben és kiélvezzük a strandolást a szeretteinkkel? Nem is olyan régen ehhez mindenképp el kellett menni otthonról és fel kellett keresni egy – rendszerint zsúfolt – strandot, tópartot. (X)

Napjainkban azonban erre már nem feltétlenül van szükség, ha ugyanis van egy épített medencénk az udvaron, akkor otthon is lehetőségünk nyílik a strandolásra, úszásra anélkül, hogy el kellene viselnünk a tömeget.

Manapság egyre többen döntenek a prémiumkategóriás, betonból készített medence építés mellett, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy mennyire tartósak és esztétikusak is egyben. Miért érdemes mellettük dönteni? Milyen előnyökkel tudnak szolgálni? Mai cikkünkben ezt fogjuk egy kicsit részletesebben is tárgyalni.

Szabadon választható szélesség, hosszúság és mélység

A betonmedencék népszerűsége többek között annak köszönhető, hogy az egyéni igényeinknek megfelelően készülnek el. Lényegében szabad kezet kapunk, hiszen bármilyen ötletünk valósággá válhat, ha a megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkező szakértők végzik el a munkát.

Szabadon meghatározhatjuk a medence paramétereit, beleértve a szélességet, a hosszúságot és a mélységet, így olyan végeredményt kapunk, amit az elképzelésünknek megfelelően tudunk használni. Amennyiben adottak a feltételek, a medencénk nemcsak a vízben való megmártózásra, hűsölésre lehet alkalmas, hanem az úszásra is.

Többféle medenceforma és aljzatkialakítás közül választhatunk

A betonmedencék többféle formában is készülhetnek attól függően, hogy melyik passzol a legjobban az igényeinkhez, a területhez, illetve az ingatlanhoz. Vannak téglalap, négyzet és L-alakú modellek is. 

Ami pedig az aljzatkialakítást illeti, kérhetjük egyenes vagy mélyülő aljzattal is. Az egyenes változat 1,1 vagy 1,3 méter mély is lehet, míg a mélyülő esetében akár 1,5 – 1,9 méter vízmélység is elérhető.

Mindkét esetben kérhetünk biztonsági peremet, ami lényegében nem más, mint egy magasabb rész a medence szélén, ami extra védelmet nyújt. Itt az aljzat tulajdonképpen meg van magasítva, hogy ne legyen olyan nagy a vízmélység. Ennek kialakítása különösen akkor ajánlott, ha gyerekek is használják a medencét.

Korszerű, gyors, külön megerősítés nem igénylő önhordó betonmedencék vasalással ellátva 

A betonmedencék erős vasalattal készülnek, aminek köszönhetően a szerkezetük öntartó lesz, és nincs szükség plusz megerősítésre ahhoz, hogy kellően stabilak legyenek. Így a telepítésük gyorsan, egyszerűen megvalósulhat.

Nem vitás, hogy egy épített medence rengeteg előnnyel rendelkezik, hiszen megspórolhatjuk az utazást, és megkímélhetjük magunkat a tömegtől is. Ha egy igazán innovatív, hosszú távon is időtálló megoldást szeretnénk, ami nemcsak tartós, de rendkívül esztétikus is, akkor válasszunk egy Magiline Hungary betonmedencét!

Ez esetben garantáltan az egyéni igényeink, kéréseink szerint, gyorsan, ugyanakkor szakszerűen fog megépülni.

Európában az egyik legfejlettebb medence technológiát a Magiline medence rendszer képviseli. Kiforrott technológia – mely a választható opciók széles skálájával várja Önt.