Rengeteg örömünket lelhetjük abban, ha egy kutya gazdájává válunk, ugyanakkor ez a szerep meglehetősen nagy felelősséggel is jár. Elvégre oda kell figyelnünk a kis kedvencünk kényelmére és akárcsak egy igazi családtagnak, számára is meg kell adni a kellő szeretetet és törődést. (X)

Nagy dilemma szokott lenni, hogy amikor nyaralni indulunk, akkor a kutya gondozását bízzuk rá valakire, vagy pedig vigyük magunkkal az ebet. Az biztos, hogy ha a második opció mellett tesszük le a voksunkat, akkor csak olyan szálláshely jöhet szóba, ahol szívesen fogadják az állatokat.

Amennyiben az úti célunk Ausztria, azon belül is Karintia tartomány, akkor a Hotel OTP Birkenhof**** kutyabarát szálloda remek választás. Itt ugyanis minden adott ahhoz, hogy gondtalanul, magas szintű kényelemben töltsük el a vakációnkat, miközben a kutyánk is velünk lehet.

Mire számíthatunk itt? Mitől más egy kutyabarát szálloda, mint egy hagyományos? Mai cikkünkben eláruljuk, lássuk!

Különböző felszereléseket nyújt a kutyák számára

Ahhoz, hogy ne csak mi, hanem a kutyánk is élvezze a szálláshelyen töltött időt, nagyon fontos, hogy lehetőség legyen a különböző kutyafelszerelések használatára, igénybevételére. Gondolunk itt például a kifejezetten ebek számára készült kosarakra, fekhelyekre, takarókra, párnákra, itató- és etetőtálakra.

Ezekre az eszközökre ugyanis bármikor szükségünk lehet a szálláshely területén belül és nem biztos, hogy mindegyikkel rendelkezünk. Ha bizonyos felszerelést magunkkal is tudunk vinni otthonról, nagyon jól tud jönni, ha azokat nem kell állandóan magunkkal hordani, hanem kikérhetjük őket a szálloda dolgozóitól. 

Speciális szolgáltatásokat is igénybe lehet venni

A kutyabarát szállodák rendszerint az ebek számára is nyújtanak speciális szolgáltatásokat. Ilyen lehet például a kutya felügyelete, sétáltatása, esetleg fürdetése, szükség esetén orvosi ellátása. Amennyiben helyben ezekre mégsincs lehetőség, akkor a szálloda személyzetétől kérhetünk segítséget, akik készségesen elmondják, hogy a közelben hol találunk megoldást.

Mire kell figyelnünk?

Nagyon fontos, hogy a szállodai szoba lefoglalásakor jelezzük, hogy a kutyánkkal kívánunk megszállni. Érkezés után pedig érdemes alaposan informálódnunk arról, hogy a négylábú pontosan mely helyiségekben tartózkodhat, illetve hogy milyen szabályok vonatkoznak rá, amit mindenképp be kell tartanunk. 

Sok esetben a szálloda saját kutyaházirendje tartalmazza az előírásokat, amit alaposan tanulmányozzunk át!

Teljesen természetes, ha a kutyánkat családtagnak tekintjük, és akkor is magunk mellett szeretnénk őt tudni, amikor nyaralni, vakációzni megyünk. Ez azonban csak akkor valósulhat meg, ha egy kutyabarát szállodát választunk, ahol a négylábú kedvencünk számára különböző felszereléseket és speciális szolgáltatásokat is igénybe vehetünk. 

A Hotel OTP Birkenhof**** szálloda pontosan ilyen, ha tehát egyszer Karintiába vezet az utunk, akkor itt érdemes szállást foglalni.