Finom ételek elkészítése, a családdal való közös vacsorák hangulata, egy-egy nevetgélős este a barátokkal. Erre való a konyha, ami azonban sokkal több is lehet ennél. Egy olyan része otthonunknak, mely egyedi és elegáns, egy igazi álom. (X)

Az ideális konyha megtervezése

Amikor az álomkonyhánkat tervezzük, sok mindenre kell odafigyelnünk: elrendezés, szekrények, pultok, anyagok és így tovább. Érdemes nagy hangsúlyt fektetni az étkezőasztalra és -székekre is, hogy ezek stílusosak és kényelmesek legyenek.

A Prémium bútoráruház étkezőszék kínálatában minden stílushoz, otthonhoz találhatunk megfelelő darabokat. Tíz éve vannak jelen a bútorpiacon, és minden helyiségbe kínálnak bútorokat, a klasszikustól a modern stílusig. 

Apró változtatások látványos eredménnyel

Ha korlátozottak az anyagi kereteink, és nem áll módunkban egy teljes felújításba kezdeni, akkor is sokat tehetünk azért, hogy a konyhánk álomszerű legyen. Olyan apró változtatásokkal például, mint amilyen a csapcsere. 

Ma már a csapok között is találunk extravagáns, stílusos, különleges darabokat, és egy ilyen cserével az egész konyhát fel tudjuk dobni. Ugyanígy variálhatunk a fényekkel is. A munkapult megvilágítása is teljesen új hangulatot teremthet amellett, hogy igen hasznos is az, ha látjuk, hogy épp mit is dolgozunk a pulton. 

Egy-egy új kép a falakra vagy növény a polcokra is felfrissítheti a konyhánkat, és ha kisebb konyhai gépek beszerzését tervezzük, akkor választhatunk különlegesebb darabokat. Olyanokat, melyek illenek a konyha stílusához, nem kell leragadni a fekete-fehér vonalnál, egy színes kenyérpirító például jópofa megoldás lehet. 

A konyha falának átfestése sem egy óriási beruházás, ráadásul időről időre szükségessé is válik. Ügyeljünk arra, hogy a sötét színek szűkítik a térérzetet, így hacsak nem túl nagy a konyhánk, akkor válasszunk világosabb árnyalatokat. Így elegánsabb lesz a végeredmény is. 

A nagyobb volumenű átalakítások

Ha pedig lehetőségünk adódik, hogy teljes konyhafelújításba kezdjünk, vagy még csak most tervezzük meg az első konyhánkat otthonunkba, akkor érdemes alaposan átgondolni a dolgokat. Kezdjük azzal, hogy megismerjük a teret, felmérjük, hogy pontosan mennyi hely is áll rendelkezésünkre. Gondoljuk át álmaink konyhájának elrendezését: van-e hely például egy konyhaszigetnek? A konyhánkat úgy kell megtervezni, hogy a teret maximálisan ki tudjuk használni a hatékonyság érdekében. Gondoljuk csak át a különböző folyamatokat: kivesszük a vágódeszkát, aztán a húst a hűtőből, serpenyő, fakanál is kell. Hova megyünk, mit csinálunk, mit hova teszünk? A saját életünket könnyítjük meg a tervezéssel. 

És akkor még nem beszéltünk a stílusról, dizájnról, mely szintén nagyon fontos eleme a konyha és étkező tervezésének. Hiszen ez az a helyiség, ahol valószínűleg nagyon sok időt töltünk, ahol összegyűlik a család és a barátok, épp ezért fontos, hogy akár kisebb, akár nagyobb változtatásokkal, de nekünk is imponáljon a látvány.