Sok vállalat nem is tudja, hogy használ tiltott AI-t – az Ön cége közöttük van? – Ingyenes szakmai fórumot (webinárium) szervez a a Kinstellar, az IFUA Horváth és a Neuron Solutions, melynek keretében a Mesterséges Intelligencia Rendeletben (EU AI Act) a tiltott mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftverrendszerekre vonatkozó szabályokat járják körbe szakértő előadók.

A tiltott AI kapcsán mindössze hat hónapos határidőt szab meg a jogszabály, amely idő alatt a vállalatoknak és intézményeknek meg kell felelniük az új jogszabályi követelményeknek.

A tét nagy! A bírság a GDPR bírságokénál is magasabb összeg lehet, ezért kiemelten fontos, hogy az érintettek időben tájékozódjanak és megtegyék a szükséges lépéseket.

A webinárium időpontja: 2024. június 11. 10:45 – 12:00

*A webinárium ingyenes, de regisztrációhoz kötött! – Regisztráció ITT.

Program: 

1. Tiltott AI jogi vonatkozásai – előadó: dr. Nagy Dániel Endre, szenior ügyvéd, TMT szektor vezetője, az adatvédelmi csoport Kinstellar-szintű társvezetője

2. Tiltott AI rendszerek – gyakorlati példák: Magyarországon kinek lehet ez releváns? – előadó: Buza Ádám, AI Tanácsadó, AI governance szakértő, Neuron Solutions és Ádám Gábor, partner, IFUA Horváth & Partners Kft.

  • Példák szándékosan érzelmet felismerő rendszerekre
  • Példák nem szándékolt, de érzelem alapján elfogult rendszerekre.
  • Hogyan segít a technológia az érzelmi elfogultság megítélésében: a tiltott AI-t megfogó robotzsaru esete

3. Miért fontos az AI rendszerek kezelése, hogyan egyeztethető össze a jogi és üzleti érdek? – kerekasztal – résztvevők: dr. Nagy Dániel Endre, Buza Ádám, Ádám Gábor; moderál: Andrei Damsa, AI Tanácsadó, Neuron Solutions

  • Kinek a felelőssége biztosítani a megfelelést?
  • Versenyképességi hátrányt eredményez-e a tiltott AI a vállalati szférában?
  • Kinek a feladata betartani vállalati funkcióban a megfelelést?

4. Kérdések és válaszok